La Policia Nacional carrega contra els manifestants a Correus de Girona

Un fort desplegament policial aïlla una concentració unionista

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • La Policia Nacional enduent-se el veí que, segons la seva família, intentava apagar foc. ACN
    La Policia Nacional enduent-se el veí que, segons la seva família, intentava apagar foc
    Fotos: ACN
  • Agents de la policia nacional a la zona de correus. ACN
    Agents de la policia nacional a la zona de correus
    Fotos: ACN

La Policia Nacional han carregat aquest divendres a la zona de Correus de Girona.

La concentració davant de Correus, on a les vuit del vespre hi havia prevista una concentració unionista, ha arribat a aplegar fins a 9.000 persones. Per evitar que es trobessin uns i altres, un fort desplegament policial –format per més de vint furgones- ha blindat la Subdelegació i ha concentrat els unionistes a la zona del darrere de l'edifici. Eren cap a 200, que corejaven crits a favor d'Espanya.

Mentrestant, a l'altra banda de l'edifici, que dona a la plaça U d'Octubre, alguns manifestants increpaven el cordó policial. Des dels megàfons se'ls ha alertat d'una actuació imminent, però al final, allà on hi ha hagut les càrregues ha estat a la zona de Correus.

Segons expliquen testimonis, dues furgones de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la policia espanyola han anat fins a la zona i la gent que hi havia concentrada els ha increpat. La càrrega, diuen els testimonis, ha estat gairebé gratuïta. I a partir d'aquí, s'han desfermat els aldarulls.

Batalla campal a Ramon Folch

La policia espanyola i els Mossos d'Esquadra han disparat bales de goma i han arribat a llançar bombes de fum. L'avinguda Ramon Folch s'ha convertit en escenari d'una batalla campal, amb manifestants tirant pedres i ampolles contra les dotacions.

Els agents han dispersat els manifestants per la zona de la plaça Independència, els voltants de la Copa i la Devesa, i també altres indrets. A la zona de la Copa, els manifestants han cremat contenidors, els han fet servir a mode de barricades i han llançat nombrosos objectes contra els policies, que responien disparant. A més, també han donat cops de porra als manifestants.

Almenys dos detinguts

A la zona de la rotonda del rellotge, que dona a la Devesa, els agents han fet almenys dos detinguts. Policies de paisà els han reduït i se'ls han endut. En un dels casos, però, els seus familiars expliquen que l'arrestat volia apagar una paperera que cremava amb un cubell d'aigua.

Les escenes dantesques s'han tornat a repetir aquesta nit a Girona, en la que ja és la quarta nit d'aldarulls en aquesta zona de la ciutat. A hores d'ara, a la zona de Correus ha tornat relativament la tranquil·litat. Això sí, el terra és ple de vidres trencats, pedres i altres objectes que els violents han fet servir com a munició.
Càrregues policials a la zona de Correus de Girona amb barricades i contenidors cremant

Un fort desplegament policial aïlla una concentració unionista darrere de la subdelegació del govern espanyol