Les comarques de Girona registren una ocupació mitjana del 70% durant el mes d'agost

El turisme rus creix un 15% en relació a l'any passat

Després d'un juliol atípic que va fer disminuir l'ocupació a les comarques gironines entre un 5% i un 7%, l'agost tanca amb millor xifres. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, la demarcació de Girona ha registrat durant el mes d'agost una ocupació mitjana d'entre el 65% i el 70%. En molts municipis de la Costa Brava Centre i la Selva marítima, s'ha penjat el cartell de complet amb una ocupació que ha arribat fins al 90%, gràcies en bona part a la meteorologia que ha acompanyat.

Tot i això, hi ha hagut llocs com Girona ciutat o zones de muntanya de la Cerdanya, el Ripollès o la Garrotxa que l'ocupació ha estat més minsa i s'ha situat entre un 45 i un 55%. Unes xifres, però, que no preocupen a la Federació d'Hostaleria ja que durant els mesos d'estiu el turista prefereix destins de sol i platja. 

Creix el turisme rus

Precisament, el perfil de turista de les comarques gironines majoritàriament prové de la resta de Catalunya i també de l'estat espanyol. Tot i això, en zones del litoral gironí hi ha hagut un gran nombre de turistes francesos. A més, una dada a destacar és l'important increment del turisme rus, que ha crescut un 15% en relació a l'any passat. Una de les causes d'aquest increment, segons la Federació d'Hostaleria, és l'obertura de la ruta Girona-Moscou de la companyia aèria Transaero Airlines que va començar a operar a l'aeroport de Vilobí d'Onyar el 3 de juny.