Puig diu que la prohibició de la manifestació a Salt es fa per evitar possibles 'aldarulls i agressions'

El conseller es mostra convençut que els convocants recorreran als tribunals i seran aquests els que tinguin la darrera paraula

El conseller s'ha mostrat convençut que PxC recorrerà la prohibició davant la justícia i, per tant, serà el jutge qui tingui la darrera paraula. "Quan s'atempta contra la cohesió i contra la seguretat, més val prevenir", ha afirmat Puig.

Pel que fa al partit convocant, Plataforma per Catalunya, el conseller espera que la presència a les institucions públiques de PxC no tingui "un llarg recorregut", i fa autocrítica quan afirma que els partits majoritaris no han afrontat el tema de la immigració de manera "adequada" i posicions "xenòfobes" com les de Plataforma han aprofitat una "escletxa electoral".

Felip Puig també ha reflexionat al voltant de la remodelació de la llei de culte, que la Generalitat prepara per a les properes setmanes, i que, entre d'altres, donarà més autonomia als ajuntaments perquè decideixin on ubicar els centres religiosos. "Cada poble ha de decidir on s'ubiquen les seves escoles, els seus centres d'atenció primària, els seus equipaments esportius i els seus centres religiosos", ha destacat el conseller d'Interior.

Precisament, aquest dimecres el ple de l'Ajuntament de Salt va aprovar, amb els vots de CiU, PP i els dos regidors no adscrits -exregidors de PxC-, una moratòria que estableix no donar cap llicència per obrir nous centres de culte al municipi durant un any.