PxC recorrerà la prohibició d'Interior de celebrar la manifestació contra una nova mesquita a Salt

Anglada defensa el dret de Plataforma per Catalunya a manifestar-se "com qualsevol partit democràtic"

El president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha assenyalat que el seu partit recorrerà la prohibició del Departament d'Interior de celebrar una manifestació en contra la construcció d'una mesquita salafista a Salt. La prohibició, que es basa en informes policials dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Salt, al·lega que PxC està distribuint "pamflets" en contra de la mesquita i la concentració prevista per dissabte 27 d'agost "podria ferir el sentiment religiós" de la comunitat musulmana que viu al municipi. 

Anglada ha explicat que el seu partit té 48 hores per presentar un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tot i això, els serveis jurídics de Plataforma per Catalunya ja estan treballant per poder-los presentar demà dijous. 

Segons han assegurat des d'Interior, "com que el dret a la manifestació és un dret fonamental reconegut a la Consitiució", el recurs que presentarà PxC es processarà a través d'un procediment "urgent" que podria rebre una resposta aquest mateix divendres. 

En aquest sentit, el líder de Plataforma per Catalunya s'ha mostrat "confiat" i amb la certesa que la resposta que rebran del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya "és que ens donaran la raó i realment podrem fer la manifestació en contra la construcció de la mesquita". 

Dret a manifestar-se

Josep Anglada ha assenyalat que entén que el Departament d'Interior ha de "vetllar" pels partits demòcrates "i la gent demòcrata, com nosaltres". El president de Plataforma per Catalunya ha recordat que el seu partit té representació al consistori de Salt "i, com a tal, tenim dret a manifestar les nostres postures tant a l'Ajuntament com al carrer". 

Un altre dels punts inclòs a l'informe emès per les autoritats policials i que Interior utilitza com a argument per no autoritzar la manifestació és que es té constància que es vol convocar una contramobilitació de joves musulmans vinguts de ciutats properes a Salt com Girona, Blanes, Palamós o Palafrugell, "cosa que podria acabar en aldarulls i riscos per a les persones". 

En referència al Departament d'Interior i en cas que s'acabi celebrant la manifestació, Anglada creu que "el que han de fer és procurar que aquests 'energúmens' no s'acostin allà on Plataforma per Catalunya farà la concentració".