Neix un festival de petit format a Girona on l'espectador desconeix quin artista actuarà

'Concerts a cegues' tindrà lloc en cinc emplaçaments emblemàtics de la ciutat

Girona tindrà a partir del proper mes de novembre un nou festival que deixarà enrere els esdeveniments de gran format que abunden actualment a la capital. Sota el nom de "Concerts a cegues", la proposta consisteix en cinc actuacions en emplaçaments emblemàtics de la ciutat amb un aforament màxim de quaranta persones i que, en cap cas, l'espectador coneixerà quin artista actuarà.

El director del festival i cofundador de a promotora musical La Tornada, Pau Planas, n'ha destacat aquest matí durant la presentació la seva singularitat i ha assegurat que la ciutat requeria d'un esdeveniment "més proper" i que combinés tres elements; "la sorpresa, la proximitat i la singularitat dels espais".

En aquest sentit, la sorpresa vindrà donada per l'artista escollit que en alguns casos tindrà una trajectòria musical àmplia mentre que d'altres que s'han escollit són del panorama emergent. "Ens agradaria que d'aquí tres o quatre anys algun d'ells puguin ser grans músics i se'ls recordi pel seu pas al nostre festival", apunta Planas.

Els cinc concerts seran acústics per tal de "trencar barreres" i "crear una connexió diferent". Els espais escollits són la presó del Museu d'Art de Girona, el Refugi Antiaeri, la Capella de Sant Jaume al barri de Pedret, la Volta de Sant Narcís (el soterrani de les instal·lacions) i, finalment, la Casa Masó. En tots els casos l'aforament màxim és de quaranta persones excepte els dos últims amb un màxim d'entre 14 i 20. En aquests dos espais s'ha decidit fer doble sessió de concert.

Les actuacions tindran lloc durant cinc dissabtes de novembre i desembre a les dotze del migdia o bé les sis de la tarda, les set del vespre i les vuit de la nit. El preu de les entrades és de 7 euros per la venda anticipada a través del web (www.latornada.cat i Coodetickets) o bé de 10 a taquilla el mateix dia del concert.

Descobrir espais

El director de la Fundació Masó, Jordi Falgàs, ha destacat durant la presentació del festival com Concerts a Cegues és una oportunitat perquè pot ajudar a descobrir espais de la ciutat desconeguts per a molts ciutadans. "És una forma ideal de crear col·laboracions amb grups de gent i iniciatives que ens beneficien a tots i està molt bé perquè segurament algú descobrirà la capella de Sant Jaume i d'altres la Casa Masó", ha explicat Falgàs qui confessa que "a través de la música podran viure una nova experiència en un lloc diferent".