Centenars de manifestants tallen la via del TAV al sud de Girona

Primer han tallat la carretera de Barcelona fins arribar a les vies

[ACTUALITZACIÓ 16:01h]

Els talls de circulació de trens de la línia convencional i del TAV Girona es mantenen. Els manifestants han obligat a interrompre el servei de Rodalies cap a tres quarts d'una del migdia com a protesta per la sentència del Suprem i poc després s'han desplaçat a les vies del TAV. A hores d'ara, les protestes es concentren a la zona de vies on discorren en paral·lel i sense soterrar les dues línies –la convencional i la d'alta velocitat-.

Un grup de manifestants ha fet aturar un tren convencional procedent de Barcelona i després d'una discussió amb el maquinista, el comboi ha quedat parat a la via. Els concentrats hi ha pintat lemes com 'Independència', 'Imparables', 'Mossos traïdors' o 'Buch dimissió'. També han començat a abocar a totes dues vies fustes per impedir el pas dels trens.

Des de Renfe han informat que estan estudiant alternatives per poder traslladar els passatgers que han quedat atrapats al comboi de Rodalies. Pel que fa als trens d'alta velocitat, també estan valorant la possibilitat de retornar els diners a aquells que ja tinguessin el bitllet comprat perquè els servei entre Barcelona i Figueres està interromput