Primeres concentracions espontànies a Girona en rebuig a la sentència del Procés

Treballadors públics i estudiants de la UdG surten al carrer

  • Un grup d'estudiants i ciutadans tallant un dels accessos a pont Major de Girona
    Un grup d'estudiants i ciutadans tallant un dels accessos a pont Major de Girona
  • Els estudiants concentrats davant la rectoria de la UdG. Ràdio Girona - SER Catalunya
    Els estudiants concentrats davant la rectoria de la UdG
    Fotos: Ràdio Girona - SER Catalunya

[ACTUALITZAT 11:18h]

La sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics ha generat les primeres mostres de rebuig als carrers de Girona.

Els treballadors de la delegació de la Generalitat han sortit davant de l'edifici i omplert la plaça de Pompeu Fabra com a mostra de protesta. Minuts més tard, els treballadors de la Diputació de Girona han abandonat els seus despatxos i també s'han sumat a la concentració amb una pancarta que resava "Llibertat presos polítics i exiliats".

Per la seva banda, centenars d'estudiants de la Universitat de Girona (UdG) del Campus de les Àligues han abandonat les aules i s'han concentrat davant de la rectoria. Tenen previst marxar fins a la seu de la delegació de la Generalitat on també s'hi troben membres de l'Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes.

Amb tot, els estudiants de les facultats de Dret i d'Economia situats al Campus de Montilivi també han aturat les classes i sortit al carrer. Finalment, un grup d'estudiants també han tallat una de les entrades de Girona que s'accedeix des de Pont Major.

Segons ha informat Renfe, un centenar de manifestants han tallat la via del tren a Celrà pels voltants de dos quarts d'onze del matí, aturant la circulació de trens de la línia RG1. El tall s'ha mantingut fins a un quart de dotze del migdia.

El Servei Català de Trànsit ha informat que un grup de manifestants han tallat la carretera C-66 a l'alçada de La Bisbal d'Empordà i la C-31 i la GI-634 a Verges). D'altra banda s'ha iniciat una marxa lenta de vehicles a la N-260 entre Navata i Figueres (Alt Empordà).