Els veïns del Barri Vell de Girona, preocupats per l'acumulació de deixalles al carrer

Exigeixen més controls i un pla per posar lavabos públics

L'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Vell veu "amb preocupació" l'acumulació de deixalles fora d'hores als carrers. Asseguren que llançar les escombraries quan no toca és "una pràctica habitual" per part d'alguns residents, botigues, bars i restaurants. "Una mostra d'incivisme que provoca acumulacions d'escombraries i converteix els carrers en un focus de brutícia intolerable", subratllen.

L'entitat, d'entrada, aprofita per fer una crida i demanar tant als veïns com als propietaris de negocis que, "en benefici de tots, es compleixin els horaris establerts per deixar la brossa al carrer". Però al mateix temps, també demana fermesa a l'Ajuntament. "Li exigim que incrementi la vigilància i control i que, en cas d'incompliment de la normativa, sancioni els infractors", diu l'associació.

Relacionat amb la gestió de les deixalles, l'entitat també demana que es posin més papereres al barri. L'associació valora "positivament" que se n'hagin canviat algunes durant els darrers mesos, i substituïdes per unes altres de més grans. "Però encara considerem que són insuficients a causa de l'elevat nombre de visitants que cada dia passegen pels nostres carrers", subratllen.

"Orins, pudors i malestar"

Per últim, els veïns i veïnes també reclamen a l'equip de govern que impulsi un pla per instal·lar més lavabos públics al Barri Vell. "Els que hi ha són insuficients i mal senyalitzats", critica l'associació. I conclou: "Això provoca que en determinats punts del barri s'hi acumulin orins, provocant pudors, malestar als veïns i una imatge lamentable de la nostra ciutat".