El PSC diu que el Govern és 'incapaç' de gestionar l'aeroport degut al conflicte amb Ryanair

Els socialistes gironins escalfen motors per a les eleccions generals i a partir de setembre començaran a definir llistes

Els diputats del PSC al Congrés per Girona han sortit al pas de les crítiques que ha llançat la Generalitat a l'Estat davant la retallada de vols de Ryanair a l'aeroport de Girona. Àlex Sáez i Montse Palma han acusat el Govern, i sobretot el conseller Recoder, de voler desviar el debat de fons i dirigir l'atenció sobre el model de gestió.

"Nosaltres en el seu moment reclamarem una gestió més autònoma de l'aeroport, però el conflicte amb Ryanair no fa res més que manifestar la incapacitat manifesta de la Generalitat per gestionar-lo", ha assegurat Sáez. El diputat socialista ha definit de "caiguda preocupant" la davallada de passatgers que ha registrat Vilobí d'Onyar i ha acusat el Departament de Territori i Sostenibilitat de "deixar morir" l'aeroport per no haver refermat el preacord que va lligar el tripartit. 

Sáez també ha tret xifres que, segons ha dit, demostren "la inversió que ha fet Foment a l'aeroport". El diputat ha dit que, d'ençà de l'any 2004 s'han invertit a l'equipament 127,9 MEUR i que la previsió és destinar-ne 33 més en els propers exercicis. 

Per la seva banda, Montse Palma ha dit que la situació a l'aeroport "preocupa", sobretot "en plena temporada turística". Palma també ha assegurat que, d'ençà del 2003, quan es va posar damunt la taula el debat sobre el nou model de gestió, el seu grup no s'ha mogut de la postura de defensar "un nou model" que passi per la col·laboració publicoprivada. 

Engegar la maquinària

Els diputats i senadors gironins del PSC ja han engegat la maquinària per a les properes eleccions generals. De moment, seguint les directrius del partit, han començat a elaborar el balanç d'aquestes dues darreres legislatures. Aquest divendres s'han centrat en l'aeroport de Girona, però en les properes setmanes aniran desgranant la resta de temes. I entre aquests, també hi serà la N-II. 

De moment, però, totes les travesses estan obertes. Ni Sáez ni Palma, ni els senadors Rafel Bruguera i Pepa Celaya -els qui hi havia presents a la roda de premsa-, han desvetllat la seva intenció de repetir candidatura. "Cadascú de nosaltres en parlarà amb la direcció del partit, i a partir del setembre se seguirà el calendari previst", s'han limitat a dir. 

La tercera via, una drecera ràpida cap al PP

Àlex Sáez i Montse Palma també han respost les afirmacions del candidat de CiU a les eleccions del 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida, que va dir que la federació es postulava com una tercera via davant el PSOE i el PP. Montse Palma li ha criticat que "les terceres vies, aquí, no són res més que una drecera ràpida cap al PP".

Per la seva banda, Àlex Sáez ha afegit que "la tercera via no existeix"."El 20 de novembre es confrontaran dos models tradicionals, un de conservador i de retallades protagonitzat per Mariano Rajoy amb Mas lamentablement al darrere, i un altre que defensa un model de protecció social sota la figura de Rubalcaba", ha conclòs.