'El temps al mòbil', una nova via per conèixer la predicció meteorològica

El Servei Meteorològic de Catalunya també amplia la informació marítima al web, amb dades de l'estat del mar i el vent

El web del Servei Meteorològic de Catalunya compta des d'aquest divendres amb una nova aplicació per conèixer l'estat del temps a través dels telèfons mòbils. Es tracta d'un servei gratuït que es pot consultar al web http://gencat.mobi/meteocat.

Aquest nou portal ofereix previsions generals de tot Catalunya per als propers tres dies, mitjançant un mapa de símbols que descriu l'estat del cent, les precipitacions, la temperatura, el vent i l'estat de la mar. A més, però, també es poden fer consultes més específiques per municipis, que presenta la predicció meteorològica per als propers vuit dies, amb les temperatures màximes i mínimes previstes i també la probabilitat de pluja. 

El director general del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, ha subratllat que la informació meteorològica cada dia juga un paper "més important" per als ciutadans però també per a les empreses. Per aquest motiu, la Generalitat posa a disposició dels usuaris una manera ràpida de conèixer quin temps farà a través dels telèfons mòbils que tinguin Internet. Puig ha subratllat que es tracta d'un "avenç tecnològic", així com també ho ha assegurat el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, que ha subratllat que "el futur és mòbil". 

A més d'aquesta nova manera de conèixer l'estat del temps, el web també amplia la informació marítima, amb dades de l'estat del mar i del vent. Una previsió de les 36 hores de les comarques costaneres del litoral català per tenir una evolució de l'estat del mar. 

130 milions de visites durant l'any 2010

Segons ha destacat Puig, el web del Servei Meteorològic és la més visitada de la Generalitat i que durant l'any 2010 va rebre unes 130 milions de visites. A tall d'exemple, Puig ha explicat que el dia de la nevada del 8 de març el web va rebre més de 2 milions de visites. "Aquest fet dóna la dimensió de la necessitat que té la gent de la informació meteorològica", ha apuntat. Per aquest 2011, es preveu que les visites al web incrementin.