CCOO defensa el Trueta a Girona per mantenir la qualitat assistencial

El sindicat creu que portar-lo a Salt significaria deixar la capital amb "una única porta d'urgències"

Els treballadors de Comissions Obreres a l'Hospital Josep Trueta de Girona defensen que el nou hospital es quedi a la ciutat, davant de la petició d'alguns metges perquè el traslladin a Salt (Gironès). Consideren que és la manera de garantir la "qualitat assistencial" de la sanitat a les comarques gironines, ja que per contra es fusionarien els dos centres de referència de la demarcació en un sol punt geogràfic.
A més, des de CCOO temen que si el nou Trueta va a Salt, deixaria el territori amb "una única porta d'urgències" a la zona sud de l'àrea metropolitana de Girona, en comptes de les dues que hi ha ara (al nord amb l'actual Trueta i al sud amb el Santa Caterina). El sindicat també ha recordat que actualment es generen moltes cues a l'accés de Salt i el peatge de Girona Sud i això dificultaria la mobilitat de les ambulàncies en casos d'emergència.
 
D'altra banda, els treballadors han apuntat que quan el nou Trueta estigui acabat caldrà preveure que l'actual Hospital Santa Caterina tindrà "un 25 anys d'antiguitat". La idea de portar el Trueta a Salt és que es puguin combinar serveis i instal·lacions, però el sindicat creu que no serà possible si es fa amb un hospital tan vell.

Per això reclamen un nou centre hospitalari a la zona oest de la capital gironina, allà on el govern municipal ja va oferir terrenys al Departament de Salut. Bona part dels terrenys eren públics, cosa que abaratiria costos en la construcció.

Una zona en què hi hauria espai per a construir-hi la nova facultat de Medicina de la UdG i també estaria propera a l'Institut Narcís Xifra, al barri de Pont Major, on hi ha estudis de Formació Professional relacionats amb l'àmbit sanitari.

Els treballadors han recordat que hi ha prop de 800 professionals que defensaven el nou hospital a la capital gironina, i que són "més" dels metges que reclamaven construir-lo al costat del Santa Caterina, a Salt.