A judici per un delicte lleu d'injúries els tres activistes denunciats per PxC de Salt

La vista serà el 15 d'octubre a Girona

Tres activistes de l'Espai Antiracista de Salt, a judici per un delicte lleu d'injúries. La querella, per la qual ja van declarar com a investigats, la va interposar Plataforma per Catalunya (ara Vox) acusant-los de "boicotejar-los sistemàticament" i incitar a "l'odi" en actes en els quals participava el membre de la formació d'ultradreta Sergio Concepción.

Un dels actes es remunta al 20 de març del 2017. Aquell dia es va fer una concentració davant de l'Ajuntament de Salt sota el lema 'Per un poble més segur'. L'espai antiracista va reaccionar convocant una altra concentració al mateix lloc i a la mateixa hora.

A la demanda interposada per delictes d'odi, contra els drets fonamentals i revelació de secrets, la formació assegurava també que a través de les xarxes socials van "incrementar l'odi" contra el regidor destacant d'ell "una afiliació neonazi i genocida". En aquest sentit, denuncien també que es va filtrar des de l'ajuntament una còpia de l'imprès de comunicació de la concentració. Un document que, al seu entendre, "no podien tenir en el seu poder".

El partit d'ultradreta també va denunciar les mobilitzacions de l'Espai Antiracista per Sant Jordi dels anys 2015 i 2017 davant de la parada que situen al passeig de Salt. En el de l'any passat, la formació assegura que els manifestants van "aïllar la parada i, després, van anar apropant una mena de barrera amb la intenció d'aixafar el lloc", una acció que va "ser evitada per la intervenció dels Mossos d'Esquadra".
Els membres de l'entitat ja van declarar el mes de juny com a investigats per aquests fets i la defensa va demanar que s'arxivés el cas perquè sostenia que "plantar cara al discurs xenòfob" no era cap delicte.

Ara, el jutjat ha fixat el proper 15 d'octubre per celebrar la vista oral per un delicte lleu d'injúries. L'Espai Antiracista ha convocat una concentració el mateix dia a les dotze del migdia a les portes dels jutjats per solidaritzar-se amb els encausats.