Roses acull un estudi sobre els beneficis de l'snorkel en pacients amb càncer

La primera prova tindrà lloc demà

La Càtedra Oceans i Salut Humana inicia una prova pionera per valorar si l’snorkel pot contribuir al benestar de pacients que han patit o pateixen càncer. La primera sessió d’investigació es realitzarà demà dissabte a Roses (Alt Empordà). 

Dins de la temàtica ‘Oceans i Salut Humana’, molts són els estudis que han valorat com els ecosistemes marins poden contribuir a la salut de les persones. La principal línia d’investigació s centra en l’estudi de com totes aquelles activitats relacionades amb el mar (natació, snorkel, busseig, caiac o fins i tot, el caminar prop de la costa), poden contribuir a la salut i el benestar d’aquells qui les practiquen.

Els primers estudis realitzats han valorat com la gent sana presenta beneficis en termes de salut física i mental al realitzar activitats d’oci, ja sigui dins l’aigua o amb contacte o prop del mar. Tot i així, es desconeix si els mateixos beneficis o d’altres es presenten a pacients de diferents malalties.

En aquest sentit, metges i biòlegs que formen part de la Càtedra Oceans i Salut Humana-Grup de Recerca SeaHealth de la UdG, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), el CAP de Roses (Institut Català de la Salut) i la Fundació Roses Contra el Càncer, en col·laboració amb el centre de busseig Poseidon Roses i el projecte MedPAN, han impulsat una prova pionera per valorar si la pràctica de snorkel (observació de la flora i fauna marina mitjançant tub i ulleres, sense botelles) pot contribuir al benestar de pacients que han patit o pateixen un càncer.

La primera prova es realitzarà a bord del vaixell a través d’un qüestionari que permetrà valorar mitjançant diferents preguntes estandarditzades la sensació de benestar, en aquests pacients, abans i després de realitzar l’activitat d’snorkel.
 
La prova es realitzarà al matí del dissabte 5 d’octubre (sempre que les condicions meteorològiques ho permetin) a les aigües de Roses.