Salt reclamarà per la via judicial els 600.000 euros d'impostos que ha deixat d'ingressar de la Gassol

Al ple d'aquest vespre es donarà compte d'un recurs contra Raimon Sanfeliu, propietari d'una part dels terrenys

A més de donar compte al ple d'avui que el consistori presentarà un recurs contra Sanfeliu al jutjat contenciós administratiu de Girona, aquest vespre també es tractarà un altre punt, que és que s'emplaça Turistime SL -l'empresa de l'interessat en els terrenys de la Gassol, l'empordanès Salvador Sallés-, a comparèixer al jutjat en un termini de 9 dies 'per fer valer el seu dret'. En aquest cas l'Ajuntament vol cobrar l'IBI de 100.000 euros, uns diners que no ha ingressat en estar el procés de compravenda aturat. Així doncs, Turistime SL es nega a pagar l'impost ja que no ha finalitzat la compra dels terrenys i no n'és la propietària.

La compravenda de la Gassol està en el punt de mira arran de la querella presentada per Sallés. A la querella, l'empresari acusava Sanfeliu i un intermediari, Francesc Xavier Planella, d'haver-lo estafat en l'operació per la compravenda dels terrenys, que va resultar fallida. En concret, Sallés sosté que ja havia avançat 7 MEUR (milions d'euros) per l'operació i que se sent enganyat.

L'any 2006, les dues parts van signar un contracte privat, on es recollia que el valor de l'operació ascendia a 27,2 MEUR, dels quals Planella se n'emportaria més de 3 milions com a intermediari. Segons l'acord, un cop es requalifiquessin els terrenys, l'empresa de Sallés, Turistime SL, podria aixecar un mínim de 300 pisos a la zona que ocupaven les naus en desús.

Perquè això fos possible, però, calia que es requalifiquessin els terrenys per tipificar-los com a urbanitzables. I aquí és on entra en joc l'exalcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU). Segons descriu el denunciant, Torramadé s'hauria compromès a fer efectiu el canvi de qualificació i a tirar endavant el Pla Parcial abans del febrer del 2008.

Les eleccions municipals, però, van canviar el color polític a l'Ajuntament de Salt i, a dia d'avui, encara no s'ha fet cap actuació urbanística als antics terrenys de la Gassol. Segons va explicar Torramadé, el motiu de l'aturada és perquè el comprador volia edificar més del que li permetia el consistori.