Cornellà del Terri se suma a Amer i es declara territori ''lliure i sobirà''

Els municipis s'han constituït en Consell per la República

Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) i Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) s'han sumat a la iniciativa d'Amer (Selva) constituint-se en Consell per la República i declarant-se "territori lliure i sobirà".
Amer va liderar la proclamació dilluns amb la lectura d'un manifest que havia de ser, com ja van avançar els seus promotors, "l'espurna" que aglutinés altres poblacions. Cornellà del Terri i Sant Cebrià ho van anunciar aquest dimarts, durant els actes de commemoració del segon aniversari del referèndum de l'1-O. En el cas de Cornellà, la celebració on es va fer públic va comptar amb la presència de la dona de Carles Puigdemont, Marcela Topor.
 
Amer es va convertir dilluns en el primer municipi a constituir-se en Consell per la República i declarar-se "territori lliure i sobirà" no "sotmès" als poders de l'estat espanyol. El poble de Carles Puigdemont va anunciar-ho en un acte a la plaça de la Vila que va aplegar més de 200 persones i on els promotors van assegurar que el municipi es governarà a partir d'ara a través del Consell Local per la República d'Amer, tot i que no incorreran en "cap falta administrativa" que els converteixi en "presa fàcil".
 
Els impulsors de la iniciativa ja van explicar que la voluntat era que altres poblacions s'hi sumessin. Segons ha avançat Vilaweb i ha confirmat l'ACN, Cornellà del Terri, el poble on Puigdemont va votar l'1-O, es va constituir en Consell per la República divendres passat però ho va anunciar ahir públicament durant l'acte de commemoració del segon aniversari del referèndum. La celebració on es va fer públic va comptar amb la participació de Marcela Topor i la dona de Jami Matamala.

Sant Cebrià de Vallalta, on també hi va haver un important operatiu policial per impedir la votació fa dos anys, també va aprofitar l'acte de commemoració per anunciar la seva adhesió a la iniciativa i llegir el manifest on es declara el municipi "territori lliure i sobirà".