Amer es declara territori lliure i sobirà i diu que no estarà ''sotmès'' als poders de l'estat espanyol

Més de 200 persones es concentren a la plaça de la vila a la proclamació

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Un moment de l'acte on s'ha proclamat Amer "territori lliure i sobirà". ACN
    Un moment de l'acte on s'ha proclamat Amer "territori lliure i sobirà"
    Fotos: ACN

"Els representants electes de la vila d'Amer (Selva) amb el suport dels ciutadans i ciutadanes aquí presents, es constitueixen en Consell Local per la República d'Amer". Així ha començat la lectura del manifest on s'ha declarat el municipi de Carles Puigdemont "territori lliure i sobirà" i governat per aquest consell que no estarà "sotmès" als poders de l'estat espanyol.

L'encarregat de llegir-lo ha començat la seva intervenció amb unes paraules de suport a la germana de Puigdemont per les informacions que la vinculen amb els membres dels CDR detinguts i investigatsper terrorisme. "Demà farà dos anys de l'1 d'octubre, de l'acte de desobediència més gran, que va marcar un abans i un després", ha dit tot afegint que "ens va fer més forts i ens va convèncer que només teníem una sortida".

Objectiu: "Independència"

"Treballarem per la República catalana i no reconeixem els poders de l'estat", ha dit. Malgrat això, ha insistit que no incorreran en cap "falta administrativa" que els converteixi en "presa fàcil" de la "maquinària de l'estat". "Ens comprometen a dirigir una alternativa lliure de la judicialització", ha afegit.

"Reconeixerà únicament el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya", asseguren al manifest.

Entre els objectius del Consell Local per la República, hi ha "restituir el govern legítim"; "recuperar efectivament la sobirania de les nostres institucions ara sota el control de l'estat espanyol"; "fer efectiva la independència" i "culminar l'aprovació de la Constitució catalana".

En aquest sentit, han convidat a tots els habitants del municipi que vulguin participar en la "construcció de la República" a inscriure's al registre ciutadà del Consell per la República i han demanat el suport de "totes les institucions, entitats i col·lectius que treballen amb aquest mateix objectiu fins al ple funcionament de la República catalana independent reconeguda internacionalment".

L'acte ha acabat al crit de "Visca Catalunya lliure!" i amb el cant dels Segadors. Els assistents també han fet proclames com "Puigdemont el nostre president".