Plácido Domingo amb Virginia Tola ofereixen una nit d'òpera i sarsuela a Peralada

El tenor rep la Medalla d'Honor del Festival, una distinció que també han concedit a Montserrat Caballé i Joan Manuel Serrat

Com si fossin mestre i alumna. Virginia Tola va guanyar l'any 2000 el concurs Operalia, una competició anual internacional per a joves cantants d'òpera i sarsuela. La va fundar l'any 1993 el mateix Plácido Domingo i, d'aquesta manera, ha promogut la carrera de diversos artistes. Des que Tola es va endur un dels premis, les seves co·laboracions dalt l'escenari amb el tenor han estat constants arreu del món. 

En solitari o en duet, Domingo i Tola han dividit el concert en dues parts, la primera dedicada a l'òpera i la segona a la sarsuela. A duet, 'Tutte les feste... Si, vendetta!' del Rigoletto (Verdi) mentre que en solitari Plácido Domingo ha interpetat 'O, Souverain' d'El Cid (Massenet), 'E lucevan' de Tosca (Puccini) i 'Nemico della patria' d'Andrea Chénier (Giordano). Tola ha ofert 'Depuis le jour' de Louise (Charpentier) i 'Ernani, involami!' d'Ernani (Verdi).

Per a la segona part, com a duet s'han reservat 'En mi tierra extremeña' de Luisa Fernanda (Torroba) i per separat han escollit 'Ya mis horas felices' de La del Soto del Parral (Soutullo y Vert), 'Amor, vida de mi vida' de Maravilla (Torroba), 'Madrileña bonita' de La del manojo de rosas (Sorozaba)l i 'No puede ser!' de La tabernera del puesto (Sorozabal) per a Plácido Domingo i 'La Petenera' de La marchenera (Torroba), 'D'España vengo' d'El niño judío (Luna) i 'Canción de Paloma' d'El barberillo de Lavapies (Barbieri). Els dos han delectat el públic sobretot en una part final on ha predominat la copla cantada a duo.

Plácido Domingo ha rebut la Medalla d'Honor del Festival de Peralada, un guardó que també han aconseguit ja la soprano Montserrat Caballé i el cantautor Joan Manuel Serrat. Aquest mes també rebran la medalla el coreògraf Angel Corell i Joan Font, de comediants. Rebran el guardó els dies 13 i 15 d'agost respectivament.