Com viatjar barat en tren, el mitjà més ràpid i respectuós amb el medi ambient

Coneix els principals avantatges d'aquest mitjà de transport

Viatjar ha passat de ser considerat com una cosa especial i eventual a una de les accions més comunes en el segle XXI realitzada diàriament per milions de persones arreu del món. El nombre de trasllats no ha fet sinó augmentar amb el pas del temps, trobant-se actualment en una destacable escalada que ha estat facilitada per la millora de les infraestructures, l'augment del poder adquisitiu i les múltiples opcions de desplaçament existents, ja sigui per terra o per aire, amb alternatives de baix cost i nombroses ofertes als catàlegs de les principals companyies de transport.

Això es troba creant dos resultats conseqüents de l'augment del flux dels desplaçaments que comencen a ser cada vegada més notoris pel conjunt de la societat: d'una banda, el major volum de persones que es mouen d'un punt a un altre comença a crear congestions i aglomeracions a l'hora de sol·licitar un determinat servei, sent constants els retards als aeroports o a les principals estacions a causa de l'alta demanda; l'altra, la contaminació atmosfèrica, que accelera el canvi climàtic, s'està veient notablement augmentada per l'elevat nombre de persones que trien l'avió com a mètode principal de desplaçament.

Tant és així, que hi ha qui proposa ja elevar el preu dels bitllets per dissuadir les persones de fer ús de l'avió per a tot tipus de trajectes i en alguns països escandinaus comença a estar mal vist abusar d'aquesta opció. En el seu lloc, el tren comença a adquirir una major tracció com a opció de transport, atès que és més conseqüent amb el medi ambient i, en moltes ocasions, resulta més convenient efectuar un desplaçament mitjançant aquest mitjà de transport que per qualsevol altre.

On aconseguir els millors bitllets de tren

A l'hora de viatjar en tren a Espanya, una de les principals pegues que es s olen posar és la referida al cost dels bitllets, amb un preu certament elevat en alguns casos, com l'AVE o la resta de trens de trajectes de llarga distància, com els Alvia o els Avant. No és un motiu a deixar de costat, ja que la veritat és que, depenent del trajecte i de les circumstàncies en que aquest es desenvolupi, hom podria trobar-se que surt més car optar per aquesta opció que per altres alternatives populars, com ara l'avió.

Per això existeixen pàgines web com Trenes.com, un servei enfocat a que els viatgers puguin aconseguir els millors bitllets de tren a un preu òptim per les seves butxaques, seleccionant tot tipus de trajectes i comparant les diferents opcions disponibles per no acabar pagant més del compte. Gràcies al potent algoritme de què disposa, el seu sistema serà capaç de localitzar i d'oferir de manera ràpida i senzilla els millors resultats possibles per a cada trajecte seleccionat, podent aconseguir d'aquesta manera un important estalvi a l'hora d'adquirir els bitllets per viatjar en aquest mitjà de transport.

A més, l'usuari pot portar al damunt els bitllets de manera còmoda al telèfon mòbil sense necessitat d'imprimir-los, la qual cosa implica que sempre estaran a mà i disponibles per al seu ús quan sigui necessari. Estalvi i conveniència s'uneixen, d'aquesta manera, perquè els clients tinguin a la seva disposició una solució potent i convenient a les seves mans allà on vagin.

Una eficiència inigualable

Viatjar en tren és extremadament convenient a dia d'avui, sent aquest el principal motiu pel qual molts comencen a donar-li preferència front als viatges en avió. Especialment si hi ha trajectes d'alta velocitat disponibles, un viatge en tren pot ser més curt i més satisfactori que fer el mateix itinerari en avió, a banda de les majors facilitats. On més es nota, per exemple, és en el temps invertit abans de pujar a cada mitjà de transport, que en el cas del tren és nul i, quan un parla d'un avió, hi cal estar present a l'aeroport amb prou antelació per passar els possibles controls de seguretat i cues que puguin existir. Sense comptar, a més, amb que els aeroports solen trobar-se més allunyats de les ciutats que les estacions de tren.

Si s'està planejant un viatge pròximament, per tant, convé tenir en compte el tren com un dels mitjans de transport a estudiar per realitzar-lo si es vol ser conseqüent amb el medi ambient i, per què no, estalviar també un valuosos temps en certs trajectes. Com a avantatge afegit, pàgines com trenes.com permetran treure el màxim rèdit possible als seus diners amb bitllets de tren barats, tot garantint un servei de qualitat a l'usuari.