Cap de setmana amb dos morts a les carreteres catalanes

La tempesta va provocar problemes de trànsit dissabte a la tarda

Dissabte a la tarda es van produir els dos accidents mortals. Cap a les 18.08 h es va rebre avís d'una col·lisió frontal entre dos turismes al punt quilomètric 15 de la C-55 a l'altura de Monistrol de Montserrat (Bages), quan el que circulava en sentit Manresa va envair la calçada contrària.

A conseqüència del xoc, una dona de 53 anys, Maria Dolores C.A, veïna del Pont de Vilomara, va morir. Era la passatgera davantera del turisme. A més, també hi va haver d'altres persones ferides de diversa consideració. En concret, una persona ferida greu i quatre menys greus, les quals l'helicòpter medicalitzat i les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques van traslladar al Parc Taulí de Sabadell i a l'Hospital General de Manresa.

L'altre accident mortal es va registrar cap a les 17.53 h. Per causes que es desconeixen, dos turismes van col·lidir al punt quilomètric 30 de la C-58 a l'altura de Vacarisses (Vallès Occidental). A conseqüència de l'accident, una dona de 46 anys va morir. Es tracta d'Araceli P.F, de nacionalitat espanyola i veïna de Berga i era la passatgera davantera d'un dels turismes. 

En el mateix accident, hi va haver dues persones ferides menys greus i una ferida molt lleu, que les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques van traslladar a la Mútua de Terrassa i també a l'Hospital de Terrassa. 

Pel que fa a problemes de mobilitat, al llarg d'aquest diumenge la situació ha estat tranquil·la a la xarxa viària catalana i no hi ha constància de problemes de trànsit destacables. 

Malgrat tot, l'AP-7 ha estat tallada a l'altura de Girona en sentit França per una furgoneta que ha sortit de la via després de punxar una roda. A la C-32, s'han registrat 7 km de lentitud i aturades entre Castelldefels i Sant Boi de Llobregat en sentit nord per un accident amb tres turismes implicats però sense ferits que ha obligat a restringir un carril.

A banda, a la C-65, s'han registrat 2 km i mig de retenció a Santa Cristina d'Aro en sentit Barcelona, i a la N-340, 3 km de lentitud i aturades al Vendrell en sentit Barcelona;

En canvi, ahir dissabte, hi va haver força problemes de trànsit derivats de la sortida de conductors de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a destinacions de cap de setmana i per les vacances, durant el matí, així com a conseqüència de la pluja, durant la tarda. 

En el segon dia d'operació sortida, entre les 15.00 h de divendres i les 15.00 h de dissabte van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona el 95,95% dels 500.00 vehicles estimats (uns 479.731).

Pel que fa a problemes de trànsit, es van registrar complicacions sobretot a l'AP-7, entre Vilafant i la Jonquera en sentit nord (18 km de cua); a Figueres en sentit nord (4 km); a Mollet del Vallès en sentit nord (3,5 km); a la Roca del Vallès en sentit nord (3 km); a les Valls de Valira en sentit nord (3 km); a Roda de Barà en sentit sud (2 km); i al Vendrell en sentit nord (2 km). 

Com a conseqüència de la tempesta, dissabte a la tarda es va tallar l'AP-7 l'altura de Cardedeu en tots dos sentits; hi va haver problemes de trànsit a la Roca en tots dos sentits; es van registrar aturades i lentitud a Cerdanyola en sentit sud. 

A la B-10, hi va haver lentitud i aturades entre Can Tunis i Poble Nou en sentit Besòs i la calçada es va arribar a tallar del tot a l'altura de Poble Nou en sentit Besòs per bassals d'aigua a la via. també es van registrar 3 km de retenció entre Rambla Prim i Poble Nou en sentit Llobregat. En aquest tram, es va tallar 1 carril per bassals d'aigua a la via.

A la C-58, es van registrar 20 km amb trams de retenció entre Terrassa i el Nus de la Trinitat en tots dos sentits. A la C-17, 6 km de retenció entre la Llagosta i Montcada en tots dos sentits per la pluja.

A més, a la B-30, es va fer 1 km i mig de retenció a Cerdanyola del Vallès en sentit Tarragona i es va tallar un carril per bassals d'aigua a la via. A la B-20, van ser 2 els km de lentitud i aturades entre Sant Gervasi i Collserola en tots dos sentits per la pluja;

D'altra banda, i entre d'altres incidències, dissabte també es va registrar un accident amb quatre vehicles implicats que va obligar a tallar l'AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva en sentit sud. A conseqüència del sinistre, 8 persones van resultar ferides lleus. 

Pel que fa a divendres a la tarda, els principals problemes es van registrar a conseqüència d'un accident a la C-58 a l'altura de Ripollet en sentit nord. En aquesta via hi va haver un accident amb dos turismes implicats que va obligar a restringir part de la calçada (fins a un màxim de 2 carrils tallats). Això va provocar uns 6 km de retenció a la C-58 entre el Nus de la Trinitat i Ripollet en sentit Terrassa i, de retruc, va afectar la Ronda Litoral o B-10, provocant fins a un màxim de 14 km de retenció entre la Zona Franca i Bon Pastor. 

Així mateix, també hi va haver un accident a l'A-26 a l'altura de Sant Joan les Fonts. La calçada es va haver de restringir en tots dos sentits i es van fer desviaments per la N-260. En el sinistre s'hi van veure implicats dos camions que van encalçar.