El comiat del Bulli, l'esdeveniment privat més seguit a Internet

Convidats i periodistes van publicar fotografies a les xarxes socials · #ElBulli va ser Trending Topic a Catalunya i Espanya

Faltaven pocs minuts per les deu del matí d'ahir quan una munió de periodistes esperaven que donés inici a la roda de premsa de Ferran Adrià, la última abans d'apagar definitivament els fogons del restaurant el Bulli per convertir-lo en una fundació. Els mateixos redactors començaven a publicar a Twitter les primeres fotografies de l'esdeveniment. Uns mostraven el pastís de merenga preparat pel pastisser Christian Escribà, mentre que la resta preferia immortalitzar els xefs primera espasa presents a l'acte.

A partir d'aquí l'equip de cuiners de el Bulli, que ahir va comptar amb la presència d'altres xefs com Joan Roca i Rene Redzepi, van col·laborar en preparar els plats pel servei de la nit, l'últim de la història del Bulli. A la cuina també es van viure moments curiosos, com quan el cuiner José Andrés es va fer signar el davantal per la resta de companys abans que arribessin les últimes comandes a la taula de passis. 

El menú que es va preparar era variat i comptava amb elements característics de la cuina de Ferran Adrià. Alguns exemples són la mítica espuma de fum, plat d'espècies, Peu de Cabra amb caviar, Taco de Oxaca, Risotto de mores i Ningyo-yakis, entre d'altres mentre els comensals esperaven al menjador.

Un dels moments més emocionants ha set quan Ferran Adrià ha cantat la darrera comanda de la nit i de la història del Bulli. Després d'entregar-la els cuiners no han pogut amagar la seva satisfacció, tot i que abans la cuinera Carme Ruscalleda ha entrat per felicitar Adrià. A partir d'aquell moment els crits, les abraçades i una improvisada "conga" s'han succeït a l'interior de la cuina abans de donar pas a la festa de cloenda que ha comptat amb la presència d'Andreu Buenafuente i part de l'equip del Minoria Absoluta.

Ferran Adrià va posar així el punt i final a un restaurant que ha aconseguir col·locar com el millor del món en diverses ocasions. El cuiner va ser, ahir a la nit, l'ànima de la festa.

*El recull d'imatges són propietat de Mugaritz, Visual13, Mireia Recasens, José Andrés i Salvador García-Arbós *