Josep Carreras emociona Cap Roig amb un recital que agermana tangos i Lluís Llach

El tenor, un clàssic del festival de la Costa Brava, ha actuat amb l'acompanyament de l'Orquestra Simfònica del Vallès

Parlar de Cap Roig és sinònim de parlar de Josep Carreras. El tenor català, una de les icones d'aquest festival de la Costa Brava, ha acudit a la seva cita anual amb Calella de Palafrugell oferint un recital on la lírica s'ha mesclat amb el tango i altres cançons més populars.

Josep Carreras, que d'ençà del 1988 presideix la seva fundació d'ajuda contra la leucèmia, s'ha fet acompanyar dalt l'escenari per l'Orquestra Simfònica del Vallès. El recital d'aquest dissabte, davant un auditori format per més de 1.800 persones, s'ha dividit en dues parts. A la primera hi ha predominat la cançó napolitana; a la segona, però, el tenor ha obert el ventall de temes i ha interpretat tangos populars de Gardel o 'Un núvol blanc' de Lluís Llach.

El tenor ha obert el recital amb temes de Francesco Paolo Tosti ('La serenata' i 'L'ultima canzone'), als quals els han seguit peces d'altres italians com Giuseppe Cioffi ('Na sera 'e Maggio'), Nicola Valente ('Passione') o Salvatore Gambardella ('O Marenariello').

Per encetar la segona part, però, Carreras ha preferit fer-ho a ritme de tango, interpretant 'Lejana tierra mía' i 'El día que me quieras', dues peces de Carlos Gardel. A aquestes, els han seguit el tema 'Un núvol blanc' del cantautor de Verges (Baix Empordà), Lluís Llach, dos temes del napolità Salve d'Esposito ('Anema e core' i 'Me so'mbriacato 'e sole') o 'The impossible dream', la peça central -i més famosa- de l'espectacle musical 'The Man of La Mancha' de l'americà Mitch Leigh. 

El repertori d'aquesta nit a Cap Roig també ha inclòs temes per al lluïment de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Sota la batuta del director David Giménez, l'orquestra ha interpretat peces de Georges Bizet ('L'Arlesienne suite. Farandole'), de Ruggero Leoncavallo (un intermedi de 'I Pagliacci'), Gerónimo Giménez (un intermedi de 'La boda de Luis Alonso') o Aram Khachaturian (un adagio d'Spartacus'). 

Extensa discografia amb 50 òperes completes

El tenor català Josep Carreras està posicionat en un lloc privilegiat del món de la música. La seva meteòrica carrera musical el va fer debutar molt jove en els més grans i importants teatres i festivals del món. Entre els escenaris que ha trepitjat hi ha els de l'Scala de Milà, el Metropolitan Opera House de Nova York, la Staatsoper de Viena, la Royal Opera House de Londres, i les òperes de San Francisco, Munic o Chicago. A més, entre els festivals on ha actuat hi ha els de Salzburg, Aix a Provence, Edimburg i Verona, entre d'altres. 

Amb una extensa discografia que inclou més de 150 gravacions entre les quals destaquen 50 òperes completes, oratoris, recitals clàssics i també de música popular, Josep Carreras ha rebut nombrosos discos d'or i platí al voltant del món, a més de ser condecorat amb nombrosos premis i distincions, nacionals i internacionals.

Des de 1988, i al costat de les seves activitats professionals, presideix amb extrema dedicació i entusiasme la Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia establerta a Barcelona i amb seus als Estats Units, Suïssa i Alemanya.