El Centre d'Interpretació de la Riera d'Arbúcies permetrà recórrer el passat industrial del municipi

L'edifici ve a reforçar l'oferta turística singular vinculada al patrimoni industrial i natural de la vall d'Arbúcies

L'edifici, construït entre 1846 i 1848 per acollir una farga d'aram, conserva la turbina del 1934 que impulsava tot el sistema d'embarrats (recuperats en el muntatge que s'inaugurarà) que feien funcionar diverses serres, últim ús industrial de la Farga del Roquer. Dins la visita també es projecta l'audiovisual 'La memòria de l'aigua', que fa un recorregut pels usos tradicionals de l'aigua a la vall  d'Arbúcies.

La Farga del Roquer ha estat possible gràcies a l'esforç de les administracions implicades, l'Ajuntament d'Arbúcies, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva, sense oblidar la col·laboració empresarial i la implicació i el compromís de moltes persones anònimes. En total, la Diputació hi ha aportat 155.000 euros dividits en quatre anualitats (2008-2011).

A més del Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona, a l'acte d'inauguració hi han assistit també el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Antoni Solà; i l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga. Abans dels parlaments de les autoritats, s'ha fet una visita guiada per les instal·lacions de la Farga.