Unes 7.000 esportistes participaran a la 6a edició de la Cursa de la Dona de Girona

Ja s'han cobert més del 90% d'inscripcions

Almenys 7.000 esportistes participaran el diumenge dia 6 d’octubre a la sisena edició de la Cursa de la Dona de Girona. La iniciativa ja ha cobert més del 90% de les inscripcions i batria un nou rècord de participació si es compleixen les previsions de l’organització.

El recorregut de la cursa mantindrà el traçat de la darrera edició. Les corredores i les caminadores inscrites a la prova sortiran del passeig de la Devesa a les 10 h i faran un recorregut d’uns 5 km pel centre de la ciutat fins arribar a la Copa. També es mantindrà el caràcter solidari de l’esdeveniment i un euro de cada inscripció es destinarà a l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi); al Grup Iris, de dones afectades amb càncer de mama; al programa Guapes i Valentes, de la Fundació Oncolliga Girona, i a la Fundació Els Joncs.

“La Cursa de la Dona és positiva tant pel foment de l'esport femení com pel suport a la lluita contra el càncer i s’ha convertit en un sinònim d’esport, gaudi, sororitat i generositat per a tothom. A Girona avancem cap a una ciutat esportiva femenina amb el suport del govern”, ha destacat la regidora d’Esports, Eva Palau, que ha afegit que “un dels objectius principals dels Pla de govern municipal serà continuar promovent l’esport femení i una de les accions previstes serà en el marc del Consell Municipal de l’Esport amb la creació d’un grup de treball de Dona i Esport que es reunirà amb regularitat per fer reflexions i propostes de millora i potenciació de l’activitat física entre la població femenina, entre altres objectius”.

Les inscripcions encara es poden fer de forma presencial a la botiga d’Esports Parra o per Internet, a través d’aquest web, fins al 2 d’octubre o fins arribar a les 7.500 persones inscrites. 

L’entrega de dorsals i samarretes es farà preferentment els dies 3, 4 i 5 d’octubre, d’11 a 20 h, al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, o el mateix dissabte dia 6 d’octubre, de 8 a 9 h, a la zona de la Copa, per a les participants residents fora de la demarcació de Girona.

La prova esportiva comportarà afectacions circulatòries de les 9.45 a les 11.45 h. En aquest sentit es tallarà la circulació de vehicles a l’avinguda de França, entre la rotonda de la Vila de Perpinyà i la rotonda de Pedret; al vial sud de la rambla de Xavier Cugat; a la rotonda de Pedret; a la rotonda del Rellotge; a la plaça de Sant Feliu, i al tram entre l’avinguda de Ramon Folch i el carrer d’Àlvarez de Castro de la Gran Via de Jaume I. A més, no es podrà accedir al Barri Vell des de la plaça de Catalunya i es restringirà el pas a veïns en direcció a Pedret a l’altura de la rotonda del nou pont del riu Ter.

La Cursa de la Dona està organitzada per l’Ajuntament de Girona i l’Associació Esportiva Esports Parra, i compta amb la col·laboració del Club Atletisme Girona.