C's proposa crear una taula de negociació per consensuar la gestió dels busos turístics a Girona

Denuncien que hi ha comerços que han perdut un 25% de les vendes

Ciutadans ha demanat a l'Ajuntament de Girona que convoqui una taula de negociació per decidir a on i quanta estona poden aparcar els busos turístics a la ciutat. Sis mesos després del canvi d'ubicació de l'aparcament, el portaveu la formació taronja, Daniel Pamplona, creu que el govern local va prendre la decisió "de forma unilateral" però ara cal buscar "una solució conjunta".

Per aquest motiu han proposat que en aquesta taula hi hagi l'Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament, però també l'Associació de Veïns del Barri Vell, la Federació d'Associacions de Veïns de Girona, l'agrupació de comerços de Girona Centre, l'Associació d'Hostaleria de Girona, l'Associació de Guies Turístics, la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), l'Associació de Transports de Girona (ASETRANS) i la Universitat de Girona (UdG). A més, Cs també proposa que s'hi convidi a tots els grups de l'oposició de l'Ajuntament.

Segons Pamplona, en aquesta taula cal buscar un punt "entremig" de les peticions dels comerciants i hotelers i de les dels veïns, trobant un "equilibri entre turistes i veïns" del Barri Vell.

Una solució provisional

Per altra banda, el líder de Cs a l'Ajuntament de Girona ha proposat que mentre no s'arriba a aquesta solució, els empresaris han posat sobre la taula una mesura provisional. Es tracta de permetre que els busos s'aturin al carrer de Berernguer Carnisser -on aparcaven abans- durant 15 minuts per tal que els turistes pugin i baixin del bus. Cs creu que aquesta seria una bona mesura i que, posteriorment, els vehicles podrien aparcar-se a la zona que hi ha habilitada a Fontajau.

Tot i així, Daniel Pamplona creu que caldria demanar un "informe tècnic" que detalli quina és la millor zona perquè els busos s'aturin i en quina freqüència. En aquesta línia, el portaveu de Cs ha recordat que l'Ajuntament hauria de tenir "un control d'entrades i sortides de la gent al Barri Vell". Amb aquest document es podria veure quins són els horaris amb més afluència.

A més, Pamplona ha recordat que amb aquestes dades a la mà, l'Associació de Guies Turístics de Girona podria tenir "un paper important en la dinamització" de les visites que hi ha a la ciutat i programar-les en hores amb menys massificacions per tal d'evitar aglomeracions

Caiguda d'un 25% de les vendes

Per altra banda, el líder de Cs a Girona ha explicat que alguns comerciants haurien notat un descens de la facturació del 25% durant els últims mesos. De fet, Pamplona ha afirmat que "un d'ells ens va dir que havia perdut en aquest mig any fins a 40.000 euros". Per tot això, des del partit demanen a l'Ajuntament que busqui "solucions com abans millor".