Campelles s'omple de cotxes i caçadors el primer dia de temporada de bolets

Alguns espais estan regulats i es necessita permís

Des de bon matí la pista forestal que comunica Campelles amb la part baixa del bosc d'aquesta localitat s'ha omplert de vehicles. A dins, moltes famílies amb cistells per anar a collir els primers rovellons, camagrocs i ous de reig de la temporada. De fet, el rovelló és un dels principals bolets d'aquesta zona de pi negre del Ripollès, i per això és una de les més freqüentades pels boletaires. "El millor d'aquesta zona és que és humida i en surten aviat, però aquest any anem tard", explica en Joan Palau, un boletaire de Ripoll.

En Joan ha vingut amb la família. Els tres nets l'acompanyen i reconeixen que la ruta "sempre la tria l'avi". I és que una de les característiques que més aprecia en Joan és el fet que es fan "bolets d'avet", que és l'arbre que predomina en aquest bosc.

La Cari Serrat és una altra aficionada als bolets que s'ha acostat a Campelles. Ella ve de Vic i explica que pugen unes sis o vuit vegades a buscar-ne. "No en soc experta, però m'encanta venir a Campelles", assenyala.

A favor del permís

Tant en Joan com la Cari es mostren a favor de la mesura que ha pres el municipi des de fa uns anys, i que té a veure amb la prohibició d'accedir a certes zones amb cotxe. Es tracta de pistes forestals a les quals només hi poden entrar els vehicles amb distintiu i que paguen una taxa de 30 euros l'any.

L'objectiu és dissuasiu, explica l'alcalde del municipi, Joan Dordas, que anima la altres localitats que reben molts boletaires. "A tots els que s'estimen aquests boscos els sembla bé. No pot ser d'altre manera, si no, estaria ple de cotxes i no es podria passar", explica.

Dordas també ha lamentat que molts boletaires no tenen cura del bosc, per això vol limitar l'accés en cotxe en algunes zones per evitar que aquells que "no saben anar a buscar bolets" hi vagin.