Un detingut i dotze denúncies per consumir drogues i alcohol a la via pública a Figueres

La Guàrdia Urbana localitza un magatzem ocupat il·legalment on es drogaven

La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut una persona per un delicte contra la salut pública i ha interposat deu denúncies per tinença o consum de drogues i dues més per consum d'alcohol al carrer.
És el balanç d'un operatiu contra el consum d'estupefaents a la via pública que va començar el 16 de setembre fins al 20 de setembre per combatre aquestes pràctiques. S'ha començat a la zona del centre però se'n faran a altres punts de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament. La policia també ha localitzat un magatzem, situat a la cantonada del carrer Sant Antoni amb Riumors, que estava ocupat il·legalment i on s'hi consumien drogues. S'han tapiat les entrades de l'immoble de forma subsidiària per evitar futures ocupacions.
 
L'operatiu s'emmarca en una estratègia per "millorar la seguretat dels veïns i la lluita contra els petits delictes que ja està donant fruits", ha afirmat el regidor de Seguretat, Pere Casellas. L'operatiu va començar aquesta setmana a la zona del centre però la previsió és fer-ne més a altres punts de la ciutat per combatre el consum d'estupefaents a la via pública.

Durant l'operatiu, els agents també van interposar dotze denúncies per infraccions de trànsit i una per embrutir la via pública. També van aixecar acta per un ús fraudulent del permís per aparcar en zones destinades a usuaris amb mobilitat reduïda.
 
Pel que fa al magatzem que s'ha tapiat, Casellas ha explicat que la mesura es va prendre arran d'una inspecció on es va detectar que l'espai estava en mal estat i hi havia risc per a les persones. En l'actuació, es van localitzar tres persones a l'interior que hi consumien drogues. Tots van abandonar l'immoble voluntàriament i una d'elles va acceptar dirigir-se als Serveis Socials perquè estudiïn el seu cas.