Biotactex dissenya i produeix roba de fibra de bambú

Es comercialitza per Internet i a les farmàcies

Al capdavant de l'empresa se situa l'empresari gironí Josep Mascarós, premi emprenedor 2010 del Consell Comarcal del Baix Empordà per aquest projecte empresarial, que va iniciar l'any 2008 i que ara posa en marxa, amb l'objectiu de facturar en dos anys 1,5 MEUR. 

La roba Biotactex es comercialitza ja per Internet (www.biotactex.com) i també es podrà adquirir a les farmàcies, principal canal de distribució alternatiu a la plataforma on line. 

La gamma està dirigida a tots els públics però especialment a persones amb pell sensible per millorar la seva cura, fins i tot en dermatitis extremes com la psoriasi

La primera col·lecció a la venda compren una gamma de bodis, pijames, mantes, mitjons i samarretes de color natural. L'any 2012, segons ha informat l'empresari, s'ampliarà el ventall de producte amb el color de tint natural i una nova gamma de roba esportiva que es presentarà també l'any vinent. 

Mascarós es manté optimista respecte les previsions atesa "l'excel·lent acceptació de Biotactex a fires internacionals, establiments farmacèutics, segons la prospecció d'aquest mercat, i creixement exponencial de consumidors d'aquest tipus de producte".

La fibra de bambú

El bambú presenta algunes particularitats que el fan únic. Aquesta planta gramínia creix i es regenera amb gran facilitat sense rebre cap ajut químic per ser de forma natural resistent a pestes i plagues, a més de requerir poca quantitat d'aigua per al seu formidable desenvolupament. 

Els brots de bambú es trituren en origen fins a formar una pasta molt homogènia, la qual és tractada per transformar-la en fibres. Aquestes fibres, ja dins de la Unió Europea, Biotactex les fila per torsió per aconseguir els fils suaus i alhora resistents del que seran les peces un cop teixides i confeccionades amb fils de cotó orgànic per mantenir el més absolut respecte ecològic.