El Museu del Cinema de Girona debatrà el final de la sèrie 'Lost'

El diumenge 23 de maig s'emeten els darrers dos capítols a tot el món

Les sèries televisives han assolit un paper central en l’audiovisual actual guanyant fins i tot la partida en molts àmbits al cinema, ja sigui amb les armes narratives de Lost,  amb recreacions de l’imaginari clàssic de Hollywood com a Mad Men o reivindicant els gèneres com la policíaca The Wire, el Western Dead Wood o la ficció política a The West Wing.

Per a molts aquestes sèries han esdevingut les millors propostes “cinematogràfiques” dels darrers temps i el refugi artístic de grans noms com David Chase, David Milch, Matthew Wiener, David Simon, Aroon Sorkin o el mateix JJ Abrams. Quan Hollywood pateix una mancança important d’idees i creadors, la ficció televisiva apareix amb molta força. D’aquest fenomen audiovisual el Museu del Cinema no se’n pot mantenir al marge, d’aquí la idea  d’oferir aquests espais de reflexió sobre el fenomen televisiu que aniran acompanyats a curt termini d’una proposta de curs d’anàlisis de la nova ficció televisiva.

El debat tindrà lloc al Museu del Cinema de Girona el dissabte 15 de maig i comptarà amb els següents ponents:
 
Gemma Busquets: És periodista. Treballa al diari el punt on exerceix de crítica televisiva.
 
Toni de la Torre: Periodista i especialista en sèries de televisió. Col·labora habitualment en el programa El món a Rac 1, en la secció de sèries televisives, a 8 TV i també en el diari AVUI i a la revista Time Out Barcelona. Ha escrit els llibres Descifrando el misterio de perdidos (2006), Heroes (2007), Doctor House. Guia para la vida (2007), Tecnicas para ligar. Friends (2008), Be Water my friend (2008) i La recepta Starbucks de la felicitat (2008) i Las series que no me dejan dormir (2010)
 
Pep Prieto: Periodista i crític cinematogràfic del Diari de Girona. Ha escrit les novel·les La disfressa de l’indigent (2006) i Mala premsa (2007) i el llibre de contes Castells Humans (2008). És col·laborador habitual del Museu del Cinema des d’on coordina el cicle de cinefòrum Parlem de Cinema?. És també membre del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.