El mal temps del juliol porta menys turistes als municipis del litoral gironí

El president de la Federació d'Hostaleria de Girona es mostra "preocupat" perquè les reserves d'última hora disminueixen

L'ocupació a la comarques gironines aquest estiu no ha començat amb bon peu. Segons la Federació d'Hostaleria de Girona, la meteorologia d'aquest juliol fa que les previsions inicials no s'estiguin complint. Segons ha explicat el seu president, Antoni Escudero, la mitjana d'ocupació que des de l'associació preveien era d'un 60%, tot i que municipis com Lloret de Mar s'enfilaven fins al 90%.

"Ara això no està sent així, i tot el que hem perdut ara no sé si ho recuperarem més endavant", ha destacat Escudero. Per això, s'ha mostrat "preocupat", perquè la pluja i el fred d'aquest juliol ha provocat que les reserves d'última hora hagin disminuït. Segons ha remarcat el president de la Federació d'Hostaleria si no fa bon temps al litoral gironí, els turistes trien un altre destí on en faci.

Esperances posades a l'agost

En aquest principi d'estiu no es respira gaire optimisme entre els hotelers i segons apunta Escudero "el que no has fet avui per molt que ho facis demà no és el mateix". Tot i això, el president de l'associació confia que el temps millori durant el mes d'agost i que, per tant, l'ocupació augmenti. A més, Escudero ha assegurat que confia que la temporada turística s'allargui fins a finals de setembre perquè d'aquesta manera el sector pugui recuperar les pèrdues que ha patit el juliol.