Segueix el dispositiu per trobar els autors del tiroteig a Figueres

Tres persones han resultat ferides

Els Mossos segueixen buscant els responsables del tiroteig d'aquest dijous a la nit a Figueres i que va deixar tres ferits de diversa consideració.Per la seva banda l'Ajuntament de Figueres ha convocat una junta de seguretat de cara a la setmana vinent per afrontar el problema amb el tràfic de drogues en les poblacions transfrontereres.

Els fets van tenir lloc ahir a dos quarts de deu de la nit a l'Avinguda de Vilallonga prop del pas a nivell de la via del tren. Segons les primeres informacions hi haurien participat unes cinc persones que han tirotejat a un altre grup armats amb subfusells i han fugit en un vehicle de la marca BMW fins al polígon de Vilatenim, on han abandonat el cotxe davant un concessionari i reprès la marxa en un Renault Clio en direcció a Roses.

Els ferits han arribat pel seu propi peu fins a l'Hospital de Figueres i dos d'ells han estat derivats a l'Hospital Josep Trueta de Girona on se'ls ha operat i ja es troben estables. Pel que fa al primer, l'han donat d'alta aquest matí.

La façana d'un local comercial situat entre el supermercat Dia i la gasolinera Petrem ha aparegut completament cosida a trets.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir els sospitosos. Ahir a la nit van muntar un dispositiu de carreteres per localitzar-los, que es manté aquest divendres al matí. Un dels punts de control és la frontera on han alertat la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per evitar que els atacants puguin fugir a França.

La principal hipòtesi amb la que treballen els investigadors és que es tracti d'una revenja pel control del tràfic de drogues. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha condemnat els fets i ha subratllat que tot l'Alt Empordà necessita més recursos humans i materials per frenar la delinqüència transfronterera. "Com a primera ciutat gran després de la frontera, tenim una casuística especial que patim, una situació que s'ha d'afrontar com a comarca", ha afirmat. L'incident podria tenir relació amb un anterior tiroteig que va tenir lloc l'octubre de l'any passat.

Per això, l'ajuntament convocarà una junta de seguretat urgent per a la setmana vinent, amb presència dels responsables de tots els cossos policials. Lladó també busca el suport del consell comarcal per abordar la problemàtica al pròxim consell d'alcaldes. "Hem de posar-hi solució perquè tots els alcaldes de la comarca volem que els nostres veïns se sentin segurs", ha afirmat.

El vicealcalde Pere Casellas ha subratllat que la feina policial per combatre el tràfic de drogues, sobretot el de marihuana, està donant els seus fruits però remarca que cal reforçar el control, sobretot a la frontera.