Tiroteig amb dos detinguts al barri gitano de Figueres

Els arrestats han disparat des d'un cotxe

La Guàrdia Urbana de Figueres ha detingut dos homes per un tiroteig al barri del Culubret de Figueres (Alt Empordà). Els fets han passat cap a un quart de cinc de la tarda, al carrer Avinyonet, just davant del bar Tramuntana.

El vehicle que conduïen els arrestats ha girat en direcció al carrer Major i un dels ocupants ha baixat de la part del darrera amb una pistola. Ha disparat en cap al local sense provocar ferits i, després, l'arma se li ha encallat. Alguns veïns de la zona han intentat aturar-lo però els dos homes han fugit de nou amb el cotxe quan han detectat la presència policial.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana que fa vigilància permanent al barri ha sentit els trets i els ha seguit. En coordinació amb una altra que hi havia a la zona del Parc Bosc han aconseguit detenir-los al carrer Glòria Compte, just darrere de l'Hospital. Els agents han localitzat l'arma i la munició en un marge molt proper a la zona de la detenció.

Els arrestats han passat a disposició dels Mossos d'Esquadra. Segons han informat des de l'Ajuntament, el conductor del vehicle no tenia carnet i ha donat positiu al control de drogues.

Tot apunta que els detinguts no resideixen al barri però que hi tenen algun familiar i que el tiroteig podria estar relacionat amb alguna baralla entre famílies.

Les càmeres de videovigilància, un factor clau

La ràpida actuació de la policia i les càmeres de videovigilància han estat claus. Els aparells han gravat tota la seqüència dels fets. Des que el vehicle ha arribat al barri pel carrer Avinyonet fins a la fugida. L'alcaldessa, Marta Felip, i el regidor de Seguretat, Quin Felip, han assegurat que encara que no els haguessin pogut detenir els aparells els haurien permès localitzar-los perquè, fins i tot, han captat la matrícula del vehicle.

Més patrullatge al barri

L'alcaldessa ha agraït l'actuació de la Guàrdia Urbana i ha insistit també que el patrullatge al barri ha estat "vital" per arrestar els dos homes en poc més d'un quart d'hora i ha dit que no només s'ha de mantenir sinó que caldria intensificar-lo conjuntament amb el cos dels Mossos d'Esquadra.

De fet, poc després dels fets s'hi ha desplegat diverses unitat dels Mossos d'Esquadra. Dues furgonetes de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i patrulles de seguretat ciutadana han fet vigilància al barri fins poc després de la sis de la tarda.