Apple espera tornar a l'Olimp dels mòbils amb el nou iPhone 11

La companyia ha presentat avui les darreres novetats

Després del fracàs d'Apple amb les males vendes dels telèfons anunciats el 2018 (iPhone Xs, Xs Max i Xr) ha presentat avui la nova fornada de dispositius que, al seu entendre, l'han de catapultar de nou fins a les primeres posicions en smartphones del mercat.

Tim Cook ha introduït el nou iPhone 11 que anava acompanyat per les versions Pro i Pro Max (els dos últims més potents, amb dues mides de pantalla i quatre colors). Els preus d'aquests dispositius són a partir de 699 dòlars el primer, seguit de 999 dòlars i 1.099 dòlars els demés. Aquests es poden encarregar a partir de divendres i es distribuiran el 20 de setembre arreu del món.

Les novetats són les que ja s'havien filtrat les darreres setmanes. Mentre que l'iPhone 11 comptarà amb el nou microprocessador A13 i dues noves càmeres, la resta és molt semblant al iPhone X. Més bateria, una nova càmera frontal de 12 megapíxels i slow-motion, un mode nit i la bateria que dura una hora més que l'anterior model Xs.

Els models professionals si que han vist canvis en les càmeres, incorporant una triple lent amb una focal angular, una gran angular i un teleobjectiu. La bateria també té més durada i les mides de la pantalla varien de 5,8 polzades (iPhone 11 Pro) i 6,5 polzades (iPhone 11 Pro Max). Apple també ha decidit rebaixar els preus dels dispositius antics deixant l'iPhone 8 a partir de 449 dòlars i el iPhone Xr a partir de 599 dòlars.

Nou iPad

La tauleta de la poma també es renova, presentant un nou iPad de 10,2 polzades i amb un preu de sortida a partir dels 329 dòlars. No s'han fet gaires millores més enllà de que la pantalla té més resolució, es compta amb un nou llapis i el teclat també ha estat millorat per poder treballar més còmodament.

Nou Apple Watch

Els rellotges electrònics Apple Watch arriben a la cinquena generació amb la principal novetat que ara la pantalla no s'apaga mai i conté diversos nivells d'il·luminació automàtica que serveix per a estalviar bateria. Aquesta, té una durada de 18 hores sense que sigui necessari recarregar-la i, segons Apple, és una bateria que "dura tot el dia".

El preu dels Apple Watch serie 5 comencen als 399 dòlars i la serie 3 es rebaixa fins a un preu de 199 dòlars.

Servei de vídeo

Apple TV+, que ha de ser la competència a Netflix i HBO, ha aparegut de nou a la Keynote per desvetllar algun detall més. El principal és la data de sortida, que s'ha anunciat per a l'1 de novembre i el seu preu; 4,99 dòlars al mes. No només això, Apple regalarà un any de subscripció a totes aquelles persones que comprin un nou dispositiu iPad, iPhone, Macbook o iMac.

El llançament es farà amb un centenar de continguts i cada mes s'ampliarà el catàleg amb noves sèries pròpies i pel·lícules de les principals productores nord-americanes.

Hora de jugar

Pels que prefereixen utilitzar el seu dispositiu com una font d'entreteniment s'ha presentat al Apple Arcade, un nou sistema de subscripció per a descarregar tants jocs com un vulgui. El preu d'aquest servei que es trobarà a l'APP Store a través del nou sistema iOS 13, tindrà un preu de 4,99 dòlars al mes.