Palafrugell inverteix 30.000 euros en la millora i el manteniment de les escoles

Les obres s'han executat durant l'estiu

Al llarg d'aquest estiu l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha realitzat diverses obres de millora a les escoles públiques d’ensenyament infantil i primària de Palafrugell  i a les escoles bressol Tomanyí i Belluguets.

La gran majoria de tasques que s’han realitzat a les escoles han estat bàsicament de manteniment, amb diverses millores en el poliment de paviments i repassos de pintura, així com tasques de lampisteria per realitzar estalvi energètic amb llums de tecnologia led o amb instal·lacions d’un caràcter més sostenibles. El cost d’aquestes tasques han estat al voltant dels 30.000 euros.

Per a la regidora d’Educació, Mònica Alcalà, “aquestes obres són sempre molt necessàries per garantir el benestar dels espais d'aprenentatge i convivència dels docents i alumnes”.

Una de les intervencions més importants que s’ha desenvolupat ha estat la de l’Escola Barceló i Matas. El projecte tenia l’objectiu principal de desenvolupar unes obres necessàries per tal d’adequar parcialment i millorar espais de l'edifici actualment existent. Així, la intervenció s’ha centrat en l’adequació i millora del vestíbul, actualment amb problemes de pèrdues energètiques (climàtiques) elevades i d'acústica. Al mateix temps, també s’ha treballat el tancament dels passadissos d'accés a les aules dels dos edificis per tal de millorar l'aïllament acústic entre el vestíbul i els espais docents. Paral·lelament, s’ha contemplat l’augment de la seguretat i comunicació en les grades de l'espai del vestíbul. I finalment s’han aprofitat les obres per millorar el local de direcció i secretaria, la millora de l'espai del cancell entre l'exterior i el vestíbul i l’adequació i la remodelació de la rampa d'accés exterior i espai contigu.

Totes aquestes tasques s’han realitzat durant els darrers dos mesos, espai de temps en el que les escoles han estat tancades a l’activitat docent, i estaran finalitzades abans del proper 12 de setembre, data d’inici del curs escolar.