Entitats animalistes denuncien l’Ajuntament de Vidreres per via administrativa pel correbou

AnimaNaturalis insta el Parlament a aprovar una proposició de llei per abolir la tradició

Diverses entitats animalistes han denunciat l’Ajuntament de Vidreres per via administrativa aquest dimarts pel correbous de diumenge, segons ha confirmat la directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón.
Segons ella, el consistori podria arribar a rebre una multa de fins a 150.000 euros “per no haver garantit la seguretat de les persones i dels animals” durant l’esdeveniment. Gascón també ha instat els diputats a aprovar una proposició de llei per abolir la tradició i ha anunciat que diverses entitats faran una roda de premsa al Parlament aquest dimecres en aquest sentit. Amb tot, deixen la ILP com a “últim recurs”, ja que creuen que “la pilota ara mateix és al camp dels partits polítics”. Gascón ha retret a l’Ajuntament de Vidreres els ferits que hi va haver diumenge, i també el “bou mort a trets a la via pública” que, segons ella, “podria haver ocasionat més ferits i també alguna tragèdia”.
AnimaNaturalis i altres entitats s’han reunit i han decidit que s’ha de “pressionar” els partits polítics perquè siguin “valents” i prohibeixin el “maltractament animal a les festes i tradicions a Catalunya”. De moment descarten una iniciativa legislativa popular, perquè volen que siguin els partits als qui facin el pas d’abolir els correbous. “Ho tenen molt fàcil, és només qüestió de voluntat política”, ha dit. Ara bé, ha afirmat que si el Parlament no mou fitxa sí que es veurien “obligats” a fer una ILP.