La Fecasarm condemna la presumpta agressió sexual múltiple de Platja d'Aro

Estudia personar-se com a acusació popular

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) i l'Associació d'Hostaleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró (Baix Empordà) condemnen la presumpta agressió sexual múltiple a una turista francesa al municipi aquest cap de setmana.
En un comunicat, l'entitat mostra el seu "enuig" per una fets que "injustament malmeten la imatge del sector i dels seus usuaris". En aquest sentit, recorden que, conjuntament amb l'Ajuntament del municipi, executen anualment campanyes de conscienciació per, precisament, prevenir l'assetjament i les agressions sexuals en l'àmbit de l'oci nocturn. A més, l'entitat està estudiant personar-se com a acusació popular per "exigir la màxima pena" als autors.
 
La campanya inclou el missatge "No és No" en format de sota-gots, així com hashtags "#NoesNo" i "#NomeansNo" amb l'objectiu que arribi tant a públic nacional com estranger. En total, es distribueixen prop de 3.000 sota-gots entre uns 40 bars i locals d'oci nocturn del municipi de la mà de dos promotors cívics, els quals expliquen els objectius de la campanya als usuaris del sector i els distribueixen. Segons la federació, "el missatge" arriba a més de 10.000 persones.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, afirma que no acceptaran aquest tipus de conductes i ha anunciat que estan estudiant personar-se com acusació popular en els fets. "Que serveixi d'avís als qui es pensin que aquestes accions surten gratuïtes i d'escarment per als seus autors", assegura.