Medites estudiar perruqueria? Aquesta informació t'interessa

Solucions i consells per una professió amb alta inserció

Ets d'aquelles persones que veu un canvi d'estilisme en el pèl embadalit? En aquest cas, hauries de saber que a dia d'avui, la perruqueria segueix sent una professió amb sortida i gran demanda al mercat laboral. És per això que moltes persones es formen com a tècnics en perruqueria, aconseguint així una professió amb una altíssima taxa d'inserció (en el següent enllaç trobaràs informació per estudiar perruqueria a Barcelona).

En cas que t'interessi l'estètica i la cura personal, aquest grau medo pot ser una opció interessant. Fer perruqueria dóna l'opció de treballar en un saló de perruqueria i també emprendre un propi negoci, gràcies als coneixements adquirits en perruqueria i cosmètica capil·lar.

Descobreix si hauries de convertir-te en tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar

Si alguna vegada has pensat que l'estètica del cabell és una professió que t'agrada, ia més et crida l'atenció la idea d'ajudar els altres a canviar el seu estilisme, sens dubte has de plantejar-te tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar. Requereix una mica de temps en formació, però et valdrà la pena dedicar-te a allò que vols fa temps.

Accedir a la formació en perruqueria suposa estudiar el grau mitjà en perruqueria i cosmètica capil·lar. Es tracta d'una formació que ofereix una visió completa a nivell teòric i tècnic, i que permet orientar a altres persones sobre el seu estil i sobre les cures del cabell.

Quina és la veritable feina d'un perruquer?

Un perruquer professional no es dedica a tallar els cabells i poc més, com tanta gent creu. Es tracta d'un treball que va més enllà, en la mesura que cal aconsellar i ser honest sobre un estilisme per poder donar un servei de qualitat. Això és una cosa que cal tenir especialment en compte a l'hora d'estudiar perruqueria: que no només es va a fer un treball tècnic, sinó que també caldrà aconsellar.

Per estudiar perruqueria cal tenir presents alguns conceptes fonamentals sobre el treball que es va a realitzar, i el també el que no cal fer en tenir el títol de tècnic en perruqueria i cosmètica.

Diferència entre l'ajudant de perruqueria i el tècnic en perruqueria

La principal diferència que hi ha entre un ajudant de perruqueria i un tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar és que aquest últim està capacitat per realitzar més tasques, en tant que l'ajudant tan sols té coneixements en aspectes bàsics. El treball de l'ajudant de perruqueria ha de ser supervisat per una persona que tingui una formació completa.

Per estudiar perruqueria cal buscar un centre de formació referit al cabell, el cuir cabellut i l'estètica d'aquest. D'altra banda, cal tenir en compte que per ser perruquer cal tractar amb persones, de manera que cal prestar atenció també a aquest aspecte. És a dir, cal buscar entaular una relació amb el client en què aquest es trobi còmode, perquè torni al negoci.