Calvet: ''FGC té una obsessió de millora contínua''

El conseller de Territori destaca les millores al cremallera de Núria, entre d'altres

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat aquest diumenge "l'obsessió de millora contínua" de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i ha assegurat que li agradaria veure-la en altres operadors, en una referència implícita a Renfe.

En una visita a Queralbs (Ripollès), Calvet ha destacat les millores a l'estació del municipi, a la de Ribes o al cremallera de Núria. "Vetllem perquè cada racó del país estigui viu", ha dit. Segons el conseller, les millores permeten que "comencin o es mantinguin projectes de vida, de persones, famílies, emprenedors i empreses". Durant la visita, on també ha participat el president de FGC, Ricard Font, s'han exposat les millores o els plans per fer de la vall de Núria una zona de "zero emissions i sense residus".

Entre les millores de FGC a la zona hi ha la renovació de les vies i catenària, el nou material mòbil, amb una locomotor híbrida i la posada en marxa del nou cotxe intermedi.

També s'estan fent obres pel Telecabina de la Coma del Clot, que s'inaugurarà renovat la temporada d'hivern 2019-2020. La infraestructura serà 100% accessible, més còmode i amb més capacitat, permetent el transport de fins a 415 persones per hora.

Una altra novetat és l’entrada en servei d’una minicentral hidroelèctrica, prevista per aquest mateix setembre.