Serrat porta els èxits de sempre al Festival Castell de Peralada

El cantautor ha rebut la medalla d'honor del festival de mans de la propietària del castell i mecenes de les arts Carmen Mateu de Suqué

Aquest estiu es compleixen 25 anys del naixement del Festival Castell de Peralada, i un dels cantants fidels del certamen ha volgut commemorar aquest aniversari. Joan Manuel Serrat ha estat l'encarregat d'obrir l'edició d'enguany, complint així la seva cita anual amb Peralada, en un emotiu homenatge al festival i en la seva única actuació a l'estat espanyol. Acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès i pel pianista Ricard Miralles, Serrat ha entonat les cançons de sempre com 'Cantares', 'Paraules d'Amor', 'Pare', 'Mediterráneo' o 'Fa 20 anys que dic que fa 20 anys que tinc 20 anys'. Segons Serrat aquesta darrera cançó l'ha "amortitzada molt" ja que n'ha fet fins a tres versions. "Si se l'han empassat una vegada, se la tornaran a empassar", ha fet broma el cantautor. Les cançons han tingut els arranjaments del compositor Joan Albert Amargós que també ha oficiat de director.

A l'equador del concert, Serrat ha interpretat dues cançons 'a capella' acompanyat només del piano. Una d'elles 'Seria fantàstic' que ha arrencat molts aplaudiments entre el públic, de la mateixa manera que 'Mediterráneo' que en només sentir els acord el públic ja ha començat a ovacionar-lo. "Quan vulguin hi tornem", ha assegurat l'artista en finalitzar. La cançó estrella de la nit ha estat 'Paraules d'amor', amb la participació del públic que l'ha cantada de principi a fi.

Com a casa

"Benvinguts a casa ,estem molt contents d'estar commemorant amb tots vostès els 25 anys d'aquest festival, estic molt feliç d'estar aquí". Amb aquestes paraules Serrat ha donat el tret de sortida al festival. El cantautor ha volgut dedicar el concert d'aquest divendres al certamen que tantes vegades l'ha acollit. Aquest, però, no ha estat l'únic reconeixement de la nit. Serrat no s'ha oblidat de la figura del poeta Miguel Hernández, a qui també ha regalat el seu particular homenatge. "Des de que jo vaig néixer i molts anys després, Miguel Hernández era un secret, era un silenci", ha destacat el cantautor. Tal com va fer en l'edició passada, l'artista ha reivindicat la vigència dels seus poemes i ha volgut deixar palès que, malgrat el pas del temps, les paraules del poeta segueixen vives. Serrat ha interpretat cançons del disc que li va dedicar l'any 1972 com 'Tres heridas', 'Elegía' o 'Menos tu vientre', i també del que va publicar l'any passat 'El hambre' o 'Hijo de la luz i de la sombra', entre altres.

Serrat rep la medalla d'honor del festival

El cantautor ha regalat dues hores d'actuació a un públic totalment entregat que l'ha acomiadat dempeus i amb forts aplaudiments. A punt de posar punt i final al concert, Serrat ha rebut la medalla d'honor del Festival Castell de Peralada, que la soprano Montserrat Caballé ja va rebre a principis d'aquesta setmana. Es tracta d'un guardó instituït per l'organització del cicle per reconèixer la vinculació que el certamen té amb uns quants artistes. L'entrega l'ha fet la propietària del castell i mecenes de les arts Carmen Mateu de Suqué.