Cap partit de Blanes assisteix a la manifestació contra l'incivisme a la zona d'oci nocturn

Signen un manifest reclamant unitat i es comprometen a buscar solucions

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha fet pública avui una declaració institucional en relació a les novetats que hi ha hagut aquests darrers dies al voltant de la conflictivitat a la zona d’oci nocturn. El document l’han subscrit tots els partits amb representació municipal (Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya, Junts per Blanes, Blanes en Comú Podem i Ciutadans), així com les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera.

També s’hi ha adherit la Plataforma Per uns Barris Més Segurs, que aquesta mateixa tarda de divendres a les set ha convocat una manifestació sota el lema ‘Tots units per un barri segur’ on no hi participarà l'Ajuntament ni tampoc cap càrrec electe. Així es va decidir en la Junta de Portaveus celebrada ahir, on va sorgir la iniciativa de fer aquesta declaració institucional amb el compromís unitari i explícit de seguir treballant per resoldre la problemàtica.

Crida a la unitat i suport a la policia

En la declaració institucional, es demana que se segueixi sumant esforços de totes les parts implicades com a únic mitjà per aconseguir l’objectiu comú de trobar una solució. Aquesta crida a la unitat es fa extensiva a tots els col·lectius ciutadans i professionals que han posat de la seva part per aconseguir una bona convivència ciutadana.

El text resa; “Amb aquesta declaració institucional, l’Ajuntament de Blanes es solidaritza amb la problemàtica que estant patint els veïns i veïnes del municipi, essent aquest un punt de treball col·lectiu i unitari a solucionar. Per aquest motiu, no deixarem de buscar mesures i fer co-responsables de la solució a tots els actors que hi participen, aplicant mesures individuals a aquells negocis implicats en la problemàtica”.

En la línia del posicionament que ja va fer públic ahir dijous l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la declaració institucional també defensa i elogia la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes. Per això, s’hi destaca el treball que fa i la tasca que desenvolupa no tan sols en la contenció de la problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació: servei, assistència i protecció ciutadana.

Per això, en el text s’hi remarca: “Tanmateix, l’Ajuntament també vol incidir en la defensa i elogiar la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes, remarcant l’excel·lent treball i la tasca que desenvolupa aquest cos de seguretat municipal, la nostra policia. No tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació, servei, assistència i protecció ciutadana. Una tasca que estan fent de manera impecable i professional, malgrat la manca d’efectius que pateix, provocada principalment per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents a temps”.

Per últim, la proclama oficial de l’Ajuntament de Blanes demana a l’organisme competent de la Generalitat de Catalunya una major implicació que es tradueixi en més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Brigada Mòbil. Per últim, el document clou reiterant la crida a la unitat com a full de ruta, i fa constar que compta amb l’explícit recolzament dels grups polítics i els col·lectius de ciutadans.