L'Hospital Trueta es defensa de les acusacions dels sindicats i diu complir 'escrupolosament' la normativa

La direcció apunta que des de l'any 2004 ha augmentat la plantilla de personal un 24,5%

La direcció de l'hospital ha afirmat que 'no s'ha vulnerat mai' els drets dels treballadors i que quan s'han trobat amb situacions particulars, 's'han resolt directament amb els afectats'. El centre també ha manifestat que enguany els permisos i llicències concedits als treballadors s'han vist incrementats en relació a l'any anterior.

Quant al fet d'establir un vincle de diàleg amb els sindicats, la direcció ha explicat que durant aquest any l'equip executiu del Trueta s'ha reunit fins a tretze vegades amb els representants de la Junta de Personal de l'Hospital amb trobades de diferent format -ordinàries i extraordinàries.

Dades del centre

La direcció de l'hospital ha fet públic, en el mateix comunicat, el nombre treballadors del centre per tal de rebatre les acusacions emeses pels sindicats sobre la manca de personal i la sobrecàrrega de feina. Segons les dades facilitades pel mateix centre, l'hospital compta actualment amb una plantilla de 1.515 professionals, fet que suposa un increment del 24,5% respecte al 2004 -un 31,6% en personal sanitari no facultatiu, un 21% en personal sanitari facultatiu i un 18,9% en el de gestió i serveis.