Canosa diu que la tasca de la Policia de Blanes és ''excel·lent'' i les queixes dels veïns ''injustificades''

L'alcalde carrega contra els afectats pels aldarulls a la zona d'oci

L'alcalde de Blanes (Selva), Àngel Canosa, surt al pas de les crítiques dels veïns de la zona d'oci nocturn i defensa la tasca de la Policia Local, remarcant que estan realitzant un treball "excel·lent".

Segons el batlle, els agents "estan fent la seva feina, i l’estan fent molt bé. Per això he volgut sortir al pas de les crítiques injustificades que aquests darrers dies s’estan fent a través de determinats mitjans de comunicació i a les xarxes socials”. L’alcalde també ha remarcat l’excel·lent tasca del cos de seguretat municipal: “No tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació i assistència ciutadana. Ho estan fent malgrat la manca d’efectius humans que estem patint aquests darrers anys, provocades per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents”.

Augment de les actes per comportaments incívics

La Policia Local de Blanes efectua al llarg de tot l’any una gran quantitat de serveis: només al 2018 se’n van realitzar 10.580 a banda de les més de 20.000 trucades que es van atendre a la Prefectura demanant informació, auxili, intervencions i suport en actuacions, entre d'altres. Ara bé, d’entre tots aquests serveis, l'Ajuntament assegura que s’ha estat especialment alerta al compliment de les infraccions a la Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana i la Llei de Seguretat Ciutadana.

En aquest sentit, la comparativa del nombre d’actes aixecades des de l’1 de gener fins al 28 d’agost d’enguany, en relació al mateix període de l’any 2018, indica que hi ha hagut un  augment. Així, si l’any passat es van aixecar 436 actes, aquest 2019 ja en són 544. Pel que fa a les actes aixecades per incompliment de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, especialment en matèria de consum i/o tinença d’estupefaents a la via pública, tinença d’armes prohibides, entre d'altres, se'n van aixecar 294 actes el 2017, 411 el 2018 i en el que portem de 2019 en duen 300.

Reclama a la Generalitat

L'alcalde de Blanes explica com el cos local ha ampliat les hores extra però intenta donar-li la volta al focus d'atenció i centrar-lo amb els Mossos d'Esquadra, als qui considera els principals encarregats de fer complir amb la Seguretat Ciutadana i Ordre Públic.

És per això que el batlle demana una major implicació a la Generalitat a l’hora d’assumir les seves responsabilitats en matèria de seguretat a Blanes: “Si bé hem comptat amb el recolzament de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Blanes sempre que els hi hem demanat, entenem que és clarament insuficient. Necessitem una major presència d’efectius de seguretat ciutadana i de la Brigada Mòbil, i que estiguin el temps que faci falta, no que marxin quan els aldarulls tot just poden començar a produir-se”.

Aquest aspecte el tractarà Canosa properament en el transcurs d’una reunió que tindrà lloc la setmana vinent a l’Ajuntament, amb el director general dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta. A la trobada també hi assistiran els respectius caps de la Policia Local de Blanes i l’ABP de la Selva Marítima, Joan Garcia i David Castro.