Una urbanització de Caldes de Malavella torna a tenir aigua potable després de 10 anys

La urbanització Tourist Club tenia una alta presència de nitrats

Caldes de Malavella (Selva) ha solucionat el problema de salubritat que presentava l'aigua de boca a la urbanització Tourist Club des de fa deu anys. El 2 de novembre del 2009 es va realitzar un anàlisi de nitrats a la xarxa d’aigua de la urbanització. En aquest anàlisi es va detectar la presència de nitrats (54 ppm). Es va fer un segon mostreig i es va confirmar l’incompliment de Nitrats (63 ppm) el dia 1 de desembre d'aquell mateix any.

Amb l’objectiu de solventar la situació, l’Ajuntament va promoure la redacció i post execució del projecte constructiu “Connexió en alta de la xarxa d’aigua potable de la urbanització Tourist Club amb la xarxa de distribució del Llac del Cigne a Caldes de Malavella”.

Amb l’execució d’aquesta actuació, finalitzada el mes de juliol del 2019, s’impulsa aigua de la xarxa de distribució del Llac del Cigne al dipòsit de la urbanització del Tourist Club, realitzant així una barreja òptima d’aigua procedent de dos captacions diferents (connexió entre les dues urbanitzacions i del pou del Tourist Club) per obtenir uns nivells del paràmetre nitrats per sota del límit màxim permès pel Reial Decret 140/2003.

Partint que la concentració de nitrats present a la Zona de Subministrament ZS Caldes de Malavella nucli – Urbanització Llac del Cigne i Urbanització Can solà Fase II és d’uns 13 ppm i que es vol obtenir uns nivells de nitrats a la ZS Urbanització Tourist Club de 35 ppm, el volum d’aigua procedent de la interconnexió serà aproximadament el 60%.

Executada l’actuació i posada en funcionament, s’ha fet una analítica de nitrats a la xarxa de la urbanització Tourist Club i s’ha pogut comprovar que el valor paramètric és correcte (40 ppm).

Per a l’alcalde del municipi, Salvador Balliu, “aquest és un tema que teniem sobre la taula i que ens preocupava molt, però que finalment s’ha pogut solucionar i ara ja tenim totes les parts del poble amb accés a l’aigua potable”. Actualment a la urbanització Tourist Club hi viuen unes 400 personas