El PP dóna suport a CiU en l'aprovació del cartipàs a Girona

La lluita contra la crisi i la creació d'ocupació són els dos àmbits de "màxima prioritat" de l'acord marc a què han arribat les dues formacions

El document que han signat Carles Ribas, en representació de CiU, i Concepció Veray, del PP, enumera els àmbits d'actuació que el govern de Carles Puigdemont haurà de tenir present durant aquest mandat i que, segons Veray, caldrà parlar i negociar "punt per punt" a mesura que es vagin avançant. Es tracta d'un "full de ruta", segons la portaveu del PP, del que "creiem que ha de fer el govern de la ciutat" i afegeix, "no és un xec en blanc".

L'acord estableix com a "primera i màxima prioritat" treballar en la lluita contra la crisi i la creació d'ocupació, per tal de simplificar i reduir la burocràcia de l'administració o "millorar" la fiscalitat per a empreses i ciutadans. En l'àmbit de les infraestructures s'inclou el compromís de "ser exigents" amb l'Estat i el Govern per tenir un full de ruta i calendari "clars" pel que fa a les infraestructures "més importants" de la ciutat mentre que en matèria de seguretat es parla de treballar per augmentar la plantilla de la policia local per acostar-se al màxim a la ràtio de 2 agents per cada 1.000 habitants o exigir a la Generalitat que es mantingui la comissaria de Mossos d'Esquadra del centre i que se n'obri una altra al barri de Santa Eugènia, entre d'altres aspectes.

La resta d'àmbits del pacte són la mobilitat i el medi ambient, el benestar, la transparència, la participació i l'austeritat, i la política institucional.

Un govern en minoria

En un comunicat conjunt, es diu que aquest acord demostra la voluntat del PP de ser una "oposició responsable i oberta al diàleg" alhora que es reconeix que els programes electorals de les dues formacions tenen "amplis punts de coincidència". Tot i això, no suposa cap canvi pel que fa al govern en minoria, si bé el PP continua interessat en entrar al govern. "L'acord de govern per passar (CiU) a tenir 13 regidors està sobre la taula però a dia d'avui aquest és un tema que Carles Puigdemont ha dit que no el vol", assenyala Veray, que insisteix que CiU es troba en una situació "dèbil i inestable" en tenir només 10 regidors.

La CUP acusa Puigdemont de "girar a la dreta"

El primer grup en pronunciar-se sobre el pacte ha estat la CUP que ho ha valorat com a una "mala notícia" per a la ciutat, en considerar que "dóna ales als plantejaments espanyolistes i xenòfobs" del PP. El seu portaveu Jordi Navarro es refereix al pacte com a un acte d'"irresponsabilitat" per part de l'alcalde i diu que "ha fet un viratge a la dreta que costarà car a la ciutat". Per això, el grup afirma que serà " bel·ligerant" pel que fa a la defensa dels drets socials i nacionals dels gironins.