Paneque (PSC) diu que l'Aeroport de Girona es troba en situació ''crítica''

Demana concens per tal de trobar solucions

“Si Ryanair se’n va, l’Aeroport de Girona pot patir una nova crisi de la que ja no se’n pugui refer. Girona hauria perdut, d’aquesta manera, una de les principals infraestructures de progrés per al territori. Els 164 acomiadaments, en cas de fer-se efectius, seran la punta de l’iceberg del desastre econòmic i de futur per a Girona”, ha lamentat la portaveu del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Girona, Sílvia Paneque.

L’Aeroport de Girona havia rebut fins a 5,5 milions de passatgers el 2008 i 760 milions d’euros anuals en volum de negoci. “Un estudi de la Universitat de Girona, del 2010, va demostrar que la majoria de passatgers de bitllets a baix cost tenien una capacitat de consum alta a les comarques Gironines i que un 40% responia que no hauria vingut si no hagués trobat aquesta oportunitat de viatjar a Girona i a la Costa Brava. Aquestes dades reals evidencien que l’Aeroport de Girona hauria d’haver estat una prioritat política per als governs del mateix color de Girona i de Catalunya. Però lamentablement no ha estat així”, ha explicat Paneque.

“Quan a la tardor de l’any 2011 l’aeroport de Girona havia perdut 800.000 passatgers -ara ja n’ha perdut 3 milions-, els governs de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona de Convergència i Unió varen anunciar que estudiarien la implantació de noves aerolínies i nous models de gestió. Han passat 8 anys i malauradament, avui, l’anunci de Ryanair amenaça tot l’Aeroport de Girona. Aquesta és la situació d’una infraestructura, que ha passat de ser el nucli central de les oportunitats del territori, a perdre cada dia més opcions de futur fins a tenir motius evidents per témer per a la seva supervivència”, ha afegit la portaveu.

“Cal fer el que s’hauria hagut de fer fa molt de temps. Exigir un pla català clar aeroportuari on l’Aeroport de Girona hi ha de tenir un paper molt important. Col·laborar entre totes les institucions per potenciar-lo, realitzar un treball permanent i efectiu per tenir companyies que hi donin vida, mantenir les que n’han donat i preocupar-se del seu futur, perquè de manera clara l’Aeroport de Girona ha estat un dels punts claus que va permetre mantenir el turisme després de la crisi del 2008 i té avui encara un potencial enorme a favor del treball i del progrés de tots els gironins i gironines”, ha afirmat la socialista.

“Dels grans pols de potencialitat gironina, només ha aguantat bé la Universitat de Girona, tot i les llargues retallades, que encara avui tenen conseqüències per a tota la comunitat, mentre que l’Aeroport de Girona o el Parc Científic i Tecnològic ni s’han recuperat ni han tingut l’energia i el treball polític que mereixien durant tots aquests anys. Estem disposats a fer costat i a ajudar a empènyer per evitar el desastre que avui es troba més a prop que mai i acompanyarem a qualsevol acció per salvar l’Aeroport de Girona, una infraestructura que és i ens sentim de tots els gironins i de Comarques de Girona”, ha conclòs Paneque.