Ryanair anuncia el tancament de la base de Girona i acomiadarà 164 persones

Els tripulants de cabina han convocat una vaga pel setembre

L'aerolínia irlandesa Ryanair, ha anunciat a través d'un comunicat als seus treballadors que procedirà al tancament de les bases de Girona, Tenerife Sur, les Palmes i Lanzarote. Tot plegat suposa l'acomiadament de 512 treballadors dels quals 164 es troben a Girona. Aquesta acció es farà efectiva el 8 de gener del 2020.

L'anunci arriba després que ahir els pilots de Ryanair donessin suport ''massivament'' l'adopció de mesures legals, entre les quals la vaga, com a mesura de protesta contra el tancament de les bases que avui s'han confirmat.

El 90% dels consultats han mostrat el seu consentiment perquè la secció sindical de la companyia pugui convocar aquesta aturada. SEPLA, el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries, encara no ha fet la convocatòria però no descarta fer-ho les properes setmanes, malgrat que havia manifestat la voluntat d'esgotar les vies de negociació amb la companyia.

En un comunicat, SEPLA es mostrava confiat que la companyia ''recapaciti'' la decisió, ja que consideraven que no hi ha ''motivació econòmica'' ja que Ryanair continua anunciant beneficis. Des del sindicat es recorda que Ryanair ha anunciat el tancament de bases sense realitzar el procediment legal obligatori per portar un acomiadament col·lectiu. També considera que els acomiadaments no s'ajusten a la legalitat, ja que no estan motivats ''ni legal ni econòmicament''.

Des de SEPLA s'adverteix que s'està estudiant com respondre a la voluntat del col·lectiu amb l'objectiu de perjudicar el mínim als passatgers.

Resposta sindical

L'Unió Sindical Obrera (USO) ha emès un comunicat tan bon punt ha conegut la notícia asseguren que la decisió s'ha pres perquè a la companyia li resulta massa car aplicar la legislació laboral espanyola i prefereix contractar personal a través d'altres empreses amb condicions precàries.

"Els tancaments i acomiadaments anunciats no es justifiquen i Ryanair haurà de donar explicacions a les autoritats laborals espanyoles un cop tornin de vacances. Esperem que d'una vegada per totes els nostres governants actuïn i obliguin a Ryanair a complir amb la llei perquè ja està bé de tanta presa de pèl", ha etzibat el secretari d'organització d'USO Ryanair, Jairo Gonzalo.

REPORTATGE: Ryanair a Girona, final a un viatge de setze anys