ERC d’Arbúcies denuncia un increment dels sous del nou govern en més del 200%

El ple d’avui aprovarà les retribucions, amb el vot en contra dels republicans

Segons ha explicat aquesta tarda ERC, el nou equip de govern format per Entesa-PSC amb Pere Garriga com alcalde, tindrà dues dedicacions exclusives i aprovarà en 64.800 euros per any les indemnitzacions dels regidors a govern. A això cal sumar-li, segons apunten els republicans, els 4.800 euros per dues delegacions d’alcaldia. En aquest sentit Garriga cobrarà 49.119 euros l’any, i el tinent d’alcalde, 42.807,40 euros (sou brut + 30% seguretat social).

ERC calcula que l'anterior equip de govern es gastava 53.390 euros/anys mentre que el nou en gastarà 161.527,06 euros/any. La diferència és de 108.137,06 euros/any, el que significa un increment de més del 200%. El regidor d’Esquerra, Joaquim Santos, explica que “és inèdit que hi hagi dues dedicacions exclusives a l’equip de govern, quan a Arbúcies no n’hi havia hagut mai, i més greu és que ho facin ara, en el context actual de crisi, quan l’Administració ha d’apostar per l’austeritat i per donar exemple de responsabilitat davant els ciutadans”. “Evidentment que Esquerra hi votarem en contra”.

El regidor republicà ha volgut recordar que durant el mandat anterior, tots els regidors, tant govern com oposició, excepte els d’Entesa, van acordar rebaixar-se el sou.