Detingut a Hospitalet del Llobregat un lladre que va robar al Ripollès

Havia comès més robatoris al Maresme i el Barcelonès

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de nacionalitat albanesa i de 22 anys, coma presumpte autor d'onze robatoris en habitatges entre juny del 2018 i el maig d'enguany.
Els investigadors han pogut relacionar tres robatoris comesos pel mateix grup el 2018, un a Sant Cugat del Vallès i dos més al Maresme, amb vuit robatoris més d'aquest maig a Camprodon i Sant Pau de Segúries (Ripollès). Tots els robatoris es van cometre amb al mateix 'modus operandi'. Els lladres buscaven cases aïllades i aprofitaven la nit i la tarda per saltar la tanca i forçar la porta principal o alguna porta corredissa per accedir a l'interior, mitjançant el mètode de la palanca amb tornavís o estri similar. L'objectiu eren els diners, les joies i altres objectes de valor.
 
El grup també sostreia vehicles per desplaçar-se a cometre els robatoris i quan ja l'havien comès, l'abandonaven en una zona de la ciutat de Barcelona que tenien controlada, per després fugir. En alguns casos s'havien emportat també el vehicle del domicili que estaven robat, aprofitant que trobaven les claus a l'immoble.

La investigació va començar el 2019 quan van identificar el detingut i altres persones també de nacionalitat albanesa. Es tracta d'un grup itinerant, molt professionalitzat que fan accions en un lloc concret i després marxen a altres països d'Europa, i per tant, segons la policia, són molt difícils de localitzar. El maig passat se'ls va identificar com a presumptes autors dels robatoris a la comarca del Ripollès, els investigadors van actuar amb celeritat i van poder detenir un dels autors a l'Hospitalet de Llobregat. És la primera vegada que es deté un membre d'aquest grup criminal a Catalunya. El detingut està encausat, a més de l'autoria dels robatoris a domicilis, com a membre de grup criminal. Els Mossos continuen amb la investigació oberta i busquen la resta de membres del grup criminal que actuava en aquests robatoris.

El detingut ha ingressat a presó provisional per ordre del jutge instructor.