Ainhoa Arteta clou un festival de Cap Roig que ha registrat més de 43.000 espectadors

Les xifres suposen un 86,7% d'ocupació

El Festival Jardins de Cap Roig van posar punt i final ahir a la nit amb l'actuació d'Ainhoa Arteta. La soprano va protagonitzar una programació dividida en dues parts on combinava una part més popular, amb temes instrumentals i bandes sonores amb la segona, molt més lírica. Peces de "Sonrisas y Lágrimas", "Cinema Paradiso" o "El Mago de Oz" en son un exemple.

Arteta ha estat la protagonista del concert solidari que anualment realitza el festival, en què destina tots els beneficis a una entitat vinculada amb el territori. L'actuació d'ahir va posar el punt i final a una 19a edició amb 43.467 entrades venudes al llarg de les 25 nits de concert. Això representa un 86,7% d'ocupació del total de seients que hi havia disponibles.

Tot i així, són uns 13.000 espectadors menys que va aconseguir durant l'anterior edició, que comptava amb 29 concerts (cinc més que aquest any). El director del festival, Juli Guiu, ha definit aquesta edició com "un gran any" per al festival a nivell d'assistència i també per l'"altíssim nivell" musical que ha tingut la programació. Enguany, el certamen musical de Calella de Palafrugell ha comptat amb deu concerts amb les entrades esgotades (Sting, Diana Krall, Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, Luis Fonsi, Jamie Cullum, Ramon Mirabet, Álvaro Soler, David Bisbal, Morat i Aitana).

Més de 200 llocs de treball

En aquesta edició del festival, Cap Roig ha tornat a generar uns 200 llocs de treball estables en el territori. Segons un estudi realitzat per l'empresa PwC, l'impacte econòmic en el PIB de Catalunya supera els 18 milions d'euros. El director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, ha celebrat "la plena consolidació d'aquesta cita cultural en el circuit internacional de festivals d'estiu".

Un festival compromès amb la sostenibilitat

El Festival de Cap Roig va ser el primer certamen musical del món a rebre el segell Biosphere, que va obtenir en el 2017. Renovat anualment, aquest reconeixement, atorgat per l'Institut de Turisme Responsable (ITR), es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

L'aposta del Festival per la sostenibilitat inclou la compensació de les seves emissions de gasos d'efecte d'hivernacle. Per a aconseguir-ho, es calcula la petjada de carboni, que inclou els consums energètics de l'esdeveniment, els materials lliurats als assistents, el servei de càtering, els desplaçaments i les pernoctacions dels membres de l'organització i dels artistes. L'any passat, la compensació d'aquestes emissions es va realitzar mitjançant la compra de 105 crèdits de carboni del projecte Xina Cookstoves, que redueix els gasos d'efecte d'hivernacle mitjançant la venda de diferents tipus d'estufes millorades que utilitzen excedents de residus agrícoles (una font de combustible 100% renovable). Després de la celebració de l'edició de 2019, també es calcularà la petjada de carboni generada i es compensarà amb el suport a algun projecte d'interès mediambiental.