Les parts mantenen les peticions de presó per a l'acusat de matar la seva dona a Salt

El fiscal i l'acusació particular demanen 23 anys de presó per l'home i la defensa només cinc

Les parts han mantingut les peticions de presó que, inicialment, van demanar per Hassan el Aboussi, acusat de matar la dona a Salt quan tornava de deixar el nen a l'escola. La víctima, de 47 anys, volia separar-se i l'home no ho va acceptar. Des de dilluns, s'està jutjant el cas a l'Audiència de Girona. Després d'escoltar les declaracions de l'acusat, familiars, testimonis i pèrits, finalment, les parts s'han refermat en les peticions de presó.

Per una banda, el fiscal Enrique Barata ha mantingut la petició de 23 anys de presó per a l'acusat. El fiscal entén que ha quedat provat durant el judici que es tracta d'un cas d'assassinat perquè els informes aportats pel forenses determinen que la dona no es va poder defensar -"ell la va abordar sense que tingués escapatòria", ha afirmat el fiscal- i que la intenció de l'acusat, per tant, era provocar-li la mort.

Barata ha afirmat que El Aboussi "ho tenia tot estudiat" i ha desmentit la versió de l'home que va dir que s'havia intentat suïcidar prenent mata-rates. El fiscal ha recordat la doctora que va atendre el processat després d'entregar-se a la policia no va detectar cap símptoma per d'ingesta d'aquest tòxic i que tampoc patia cap trastorn obsessiu com al·lega la defensa. "Una cosa és tenir valor per matar i una altra per morir", ha afirmat Barata.

També han confirmat les penes de presó que havien demanat inicialment la resta de les parts. L'acusació particular -exercida per una de les filles de la parella, de 16 anys- ha mantingut la petició de 23 anys de presó, l'advocat de la Generalitat en demana 20, l'advocat de l'estat eleva la pena a 22 anys i l'advocat de la defensa, Samuel Garcia, diu que el seu client ha de ser condemnat a una pena màxima de cinc anys de presó i demana que es tingui en compte l'atenuant de confessió, ja que El Aboussi es va entregar a la Policia Local de Salt després del crim.

Les acusacions demanen que es condemni l'acusat pels delictes d'assassinat, violència psíquica i física i amenaces. En matèria de responsabilitat civil, Hassan el Aboussi s'enfronta a pagar una indemnització de fins a 535.000 euros als seus fills.

Està previst que l'objecte del veredicte s'entregui divendres al jurat popular que iniciarà llavors la seva deliberació.