CiU de Girona diu al PSC que ara els toca 'pair' la derrota electoral i 'deixar de fer campanya'

Carles Ribas demana que aturin les crítiques i els recorda que els regidors encara no han pres possessió

El portaveu del grup municipal de CiU, Carles Ribas, ha sortit al pas de les crítiques del grup del PSC. La cap de l'oposició, Pia Bosch, criticava dimecres el futur alcalde, Carles Puigdemont, per "falta de diligència" i l'acusava d'haver iniciat les converses "en profunditat" aquesta setmana. A més, Bosch també va dir que Puigdemont hauria d'abandonar l'escó de diputat per centrar-se en la feina d'alcalde ja que governarà en minoria i a tres regidors de la majoria.

Ribas ha dit que és "il·lògic" que es critiqui la capacitat dels regidors i l'alcalde quan encara no han pres possessió del càrrec. "Que ens deixin començar a treballar i després, si cal, que ens jutgin i critiquin", ha dit. Ribas ha demanat al PSC que "deixi de fer campanya" i que aposti per un diàleg "constructiu". "Jo entenc que superar 32 anys és complicat però és el que toca"; ha manifestat Ribas que assegura que el PSC "no ha paït" els resultats electorals. El portaveu convergent ha dit que "pel bé dels gironins" el PSC ha d'assumir el seu "nou rol" al consistori.

El portaveu de CiU ha remarcat que la candidatura i el futur alcalde, Carles Puigdemont, han demostrat "voluntat de diàleg" però ha criticat que el PSC no ha estat receptiu i ha posat per davant els seus interessos. "Hi poden haver discrepàncies però han de ser de caràcter constructiu", ha manifestat.

Carles Puigdemont continuarà com a diputat

D'altra banda, Ribas ha qualificat d'incoherent i cínica la petició dels socialistes que veuen necessari que Puigdemont deixi l'escó de diputat per centrar-se en la tasca com alcalde. Ribas ha recordat que la cap de llista socialista, Pia Bosch, quan era regidora, no va demanar mai a l'exalcalde Joaquim Nadal -que també era diputat- que abandonés la tasca al Parlament.

A més, el portaveu ha recordat que Puigdemont va fer la campanya assegurant que no abandonaria el Parlament perquè considera que és positiu ser-hi com a alcalde de Girona. "Els ciutadans van votar CiU sabent que Puigdemont no renunciaria a l'escó i ara no es pot criticar una decisió que la societat gironina ha votat", ha afirmat Ribas que ha descartat la sortida de Puigdemont del Parlament.

El PSC va criticar que en un govern de 10 hi ha molta feina a fer i, per tant, considerava que no s'havia de compaginar amb la tasca de diputat. Ribas ha dit que la gestió de l'ajuntament no depèn del nombre de regidors sinó de "l'optimització de recursos" i de situar els tècnics com a "motor" de la feina a fer.